Διεθνή

Γαλλία: Κυρώσεις για τα σοβαρά επεισόδια στο Νις – Μαρσέιγ

Γαλλία: Κυρώσεις για τα σοβαρά επεισόδια στο Νις – Μαρσέιγ
Γαλλία: Η γαλλική αστυνομία με επίσημη ενημέρωσή της, τη Δευτέρα (23/8), γνωστοποίησε την απόφασή της να κλείσει τη νότια κερκίδα στο "Allianz Riviera stadium".

Μεγάλης έντασης επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο παιχνίδι ανάμεσα στη Νις και τη Μαρσέιγ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Ligue 1. Στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης του «Αλιάνζ Ριβιέρα», με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Νις χάρη στο γκολ του Κάσπερ Ντόλμπεργκ από το 49′, η αναμέτρηση διεκόπη. Αιτία; Οπαδοί της Νις έριξαν μπουκάλι και άλλα αντικείμενα στον Ντιμίτρι Παγιέ που ήταν έτοιμος να εκτελέσει ένα κόρνερ.

Ο μεσοεπιθετικός της Μαρσέιγ σήκωσε το μπουκάλι και το πέταξε πίσω στις κερκίδες όπου βρίσκονται φίλοι των γηπεδούχων. Η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες οπαδοί της Νις να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, παρά την προσπάθεια των ανθρώπων ασφαλείας αλλά και ποδοσφαιριστών της Νις, με σκοπό να επιτεθούν στον Παγιέ αλλά και άλλους παίκτες της Μαρσέιγ. Η διαιτητική ομάδα μαζί με τις δυο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια και αναμένεται η απόφασή τους για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η αναμέτρηση. 

Η γαλλική κυβέρνηση θέλει κυρώσεις για τα επεισόδια

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, θεωρεί ότι τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Νις, τα οποία είχαν ως συνέπεια την διακοπή της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ, μετά από εισβολή οπαδών στο γήπεδο, είναι «μια κόκκινη γραμμή που ξεπεράστηκε» και πως θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις. Μιλώντας σήμερα στα ΜΜΕ, η Μαρατσινεάνου τόνισε ότι αυτό που συνέβη στη Νίκαια είναι «προσβολή» για το ποδόσφαιρο και για τους φιλάθλους. Εξήγησε ότι η Εισαγγελία της Νίκαιας άνοιξε έρευνα και πως από εκεί ελπίζει ότι «η δικαιοσύνη θα μπορέσει να συνεχίσει ήρεμα το έργο της» για τον εντοπισμό των ενόχων.

Πειθαρχική διαδικασία για Νις-Μαρσέιγ στις 25/8

Η γαλλική Ligue (LFP) ανακοίνωσε ότι κάλεσε τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, Νις και Μαρσέιγ σε πειθαρχική διαδικασία ακρόασης στις 25 Αυγούστου, μετά τα επεισόδια στη χθεσινή μεταξύ τους αναμέτρηση, που οδήγησαν στην διακοπή της.

Η αναμέτρηση της  Ligue 1 μεταξύ Νις και Μαρσέιγ, διεκόπη στο 75ο λεπτό μετά από σοβαρά επεισόδια , καθώς οι παίκτες της Μαρσέιγ συγκρούστηκαν με τους οπαδούς των γηπεδούχων που τους χτύπησαν με αντικείμενα και εισέβαλαν στο γήπεδο.

Οι οπαδοί της Νις πέταξαν μπουκάλια με νερό καθώς η Μαρσέιγ ήταν έτοιμη να εκτελέσει  ένα κόρνερ και, αφού ένα από αυτά χτύπησε τον επιθετικό Ντιμίτρι Παγιέτ, τους το επέστρεψε και τότε ακολούθησε μια συμπλοκή μεγάλης κλίμακας, όταν μερικοί οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο.

Τρεις παίκτες της Μαρσέιγ τραυματίστηκαν, ενώ η ομάδα της Νις, έκανε λόγο για επίθεση σε Κλάιφερτ και Τοντιμπό από ανθρώπους της ασφάλειας της Μαρσέιγ.

Προσωρινό «λουκέτο» στη νότια κερκίδα της έδρας της Νις

Η γαλλική αστυνομία με επίσημη ενημέρωσή της, σήμερα Δευτέρα (23/8), γνωστοποίησε την απόφασή της να κλείσει τη νότια κερκίδα στο “Allianz Riviera stadium”, την έδρα δηλαδή της Νις, για τους τέσσερις επόμενους εντός έδρας αγώνες του συλλόγου.

Αιτία τα επεισόδια στην αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ για την 3η αγωνιστική της Ligue 1, το βράδυ της Κυριακής (22/8), όταν οπαδοί της Νις έριξαν μπουκάλι και άλλα αντικείμενα στον Ντιμίτρι Παγιέ, πριν εκείνος εκτελέσει κόρνερ. Ο μεσοεπιθετικός της Μαρσέιγ σήκωσε το μπουκάλι και το πέταξε πίσω στις κερκίδες όπου βρίσκονταν φίλοι των γηπεδούχων, γεγονός που προκάλεσε την οργή μερίδας οπαδών και ως εκ τούτου δεκάδες οπαδοί της Νις εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιτεθούν στον Παγιέ αλλά και άλλους παίκτες της Μαρσέιγ. Ο αγώνας διεκόπη με απόφαση της διαιτητικής ομάδας.

Με δήλωσή του, ο νομάρχης της περιφέρειας στην οποία ανήκει η Νίκαια εξήγησε πως θα τοποθετηθεί περίφραξη μπροστά στην κερκίδα το συντομότερο δυνατό, για να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοιο δυσάρεστο περιστατικό.

Ρίβερ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επέστρεψαν οι παίκτες της Μαρσέιγ»

Ο πρόεδρος της Νις αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι της ομάδας του με την Μαρσέιγ, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω των σοβαρών επεισοδίων.  Ο Ζαν Πιερ Ριβέρ έριξε το βάρος στους παίκτες των φιλοξενούμενων που πέταξαν πίσω τα μπουκάλια που είχαν ρίξει οι οπαδοί της Νις, ενώ στη συνέχεια εκέφρασε την απορία του, γιατί δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

«Καταλυτικό ρόλο στο να εξελιχτούν έτσι τα πράγματα ήταν η αντίδραση δύο παικτών της Μαρσέιγ να επιστρέψουν τα μπουκάλια στις εξέδρες. Είναι απογοητευτικό που είχαμε ένα τέτοιο φινάλε στον αγώνα.

Τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Οι άνδρες της ασφάλειας της Μαρσέιγ δεν θα έπρεπε να είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο και να χτυπήσουν τους παίκτες μας. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί η Μαρσέιγ δεν βγήκε για να ξαναρχίσει το ματς”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζαν Πιερ Ριβέρ

Η Μαρσέιγ συμφωνεί να γίνει το παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Μαρσέιγ απάντησε στα σενάρια που θέλουν την επανάληψη του αγώνα με την Νις, μετά τα επεισόδια στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι Μασσαλοί σύμφωνα με τον Ζακ Καρντόζ είναι σύμφωνοι για την επανάληψη του αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο.

Το παιχνίδι είχε διακοπεί στο 75’ όταν μπήκαν οπαδοί της Νις στον αγωνιστικό χώρο. “Αν πρέπει να ξαναπαίξουμε το παιχνίδι, σε ουδέτερη έδρα για παράδειγμα, από τη στιγμή που διάβασα ότι είναι ένα από τα σενάρια που προτάθηκαν, φυσικά η Μαρσέιγ είναι σύμφωνη με αυτό”, τόνισε ο Ζακ Καρντόζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments