Οικονομία

Σταϊκούρας: Εξετάζεται νέα μείωση φόρων – Νέες πληρωμές σήμερα για τους πυρόπληκτους

Σταϊκούρας: Εξετάζεται νέα μείωση φόρων – Νέες πληρωμές σήμερα για τους πυρόπληκτους
Σταϊκούρας: Ανοιχτό παράθυρο για νέα μείωση των φόρων άφησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ενώ γνωστοποίησε πως θα πραγματοποιηθούν και νέες πληρωμές στους πυρόπληκτους εντός της ημέρας.

Ανοιχτό παράθυρο για νέα μείωση των φόρων άφησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ενώ γνωστοποίησε πως θα πραγματοποιηθούν και νέες πληρωμές στους πυρόπληκτους εντός της ημέρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως «Αισιοδοξούμε ότι θα βρούμε το δημοσιονομικό χώρο για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο φόρους από αυτούς που δημόσια έχουμε τοποθετηθεί».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως για το 2022 ισχύει η μηδενική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά επιπλέον 3 ποσοστιαίες μονάδες και η περαιτέρω μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως σήμερα 24 Αυγούστου θα πληρωθούν 1.214 πυρόπληκτοι πολίτες ύψους  6,7 εκατ. ευρώ ενώ την περασμένη εβδομάδα έγιναν πληρωμές σε 528 πολίτες.Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως στο παρελθόν ποτέ δεν έχει γίνει πληρωμή 10 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.700 με 1.800 μέσα σε λιγότερο από 5 ημέρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Τι δήλωσε για το ενδεχόμενο νέου lockdown

Δεν είναι επιλογή ένα νέο lockdown δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας καθώς έχει κόστος και για την πραγματική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά.Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους, ανέφερε ότι μακριά από διαχωριστικές γραμμές η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει και το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας να εμβολιαστεί ωστόσο οφείλει ταυτόχρονα να λάβει μέτρα για την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments