Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ ΣτΕ: Κατέθεσε αίτημα ακύρωσης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

ΠΟΕΔΗΝ ΣτΕ: Κατέθεσε αίτημα ακύρωσης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
ΠΟΕΔΗΝ ΣτΕ: Η Ομοσπονδία κατέθεσε αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτημα ακύρωσης για τον νόμο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Νέες εξελίξεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε αίτημα αναστολής του νόμου στο ΣτΕ. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σε δηλώσεις του, είχε εκφράσει την αντίδραση των ιατρών σχετικά με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ είχε προαναγγείλει την πρόθεσή της να κινηθεί και δικαστικά εναντίον του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, εκτός από τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις που οργανώνει τις επόμενες ημέρες.

Το αίτημα και η αιτία κατάθεσης

Η ομοσπονδία των υγειονομικών κατέθεσε σήμερα αίτηση ακύρωσης και αναστολής του νόμου στο ΣτΕ, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την αποχώρηση εργαζομένων από το ΕΣΥ στη 1η Σεπτεμβρίου, ενώ επαναλαμβάνει ότι τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή υπέρ του εμβολιασμού αλλά όχι της υποχρεωτικότητας, που μεταξύ άλλων θα σημάνει κενά στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Στο δικόγραφο εκτίθεται, ότι “η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία”. Επιπροσθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί, ότι “παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του”.

Στην αίτηση ακύρωσης εκτίθενται περαιτέρω, ότι “πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει επίσης ότι “παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν”.

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι “ουδέποτε υπήρξε αρνητική στο ζήτημα του εμβολιασμού καθώς από την πρώτη στιγμή προτρέψαμε τα μέλη μας να εμβολιαστούν, αποτέλεσμα δε της στάσης μας είναι και το γεγονός, ότι σήμερα στον χώρο των εργαζομένων στην δημόσια υγεία πάνω από το 82% έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Συνυπολογίζοντας το ποσοστό όσων διαθέτουν φυσική ανοσία το ποσοστό υπερβαίνει το 90%”.

Σήμερα με απόφαση του υπουργείου Υγείας έγινε γνωστό ότι ανακαλούνται όλες οι άδειες υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου, ενώ από την κυβέρνηση δηλώνουν σε κάθε τόνο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας των νοσοκομείων με τα κενά που θα προκύψουν από τους υγειονομικούς που θα βγουν σε αναστολή.

Τι απάντησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους σήμερα, κατηγόρησε την ΠΟΕΔΗΝ ότι «έχει συμβάλει και στον αντιεμβολιασμό. Με προηγούμενες ανακοινώσεις, άσχετα αν έχουν εμβολιαστεί και οι ίδιοι, δεν ήταν σύμμαχός μας στον εμβολιασμό του προσωπικού από την πρώτη στιγμή».

Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση οργανώνει αύριο η ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στο μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, προειδοποιώντας για συνέχεια των κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα καταθέσουν αρκετοί και από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυταρχικότητα της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments