Πολιτική

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απάντησε στις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα μας τον Αύγουστο. Στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπήρξε καλύτερη προετοιμασία από τις προηγούμενες χρονιές για το θέμα των πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δευτερολογία του με απάντηση στις προτάσεις που κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης λίγα λεπτά πριν. «Θα σας απαντήσω κ. Βαρουφάκη, σε περίπτωση που έχει καεί πεύκο, οι επιστήμονες μας συστήνουν να κάνουμε φυσική αναδάσωση και αυτό θα κάνουμε, πραγματοποιώντας πολύ γρήγορα τα αντιδιαβρωτικά έργα» σημείωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην πρώτη πρόταση.

“Δεν είχατε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη για το Μάτι”

Ασκώντας κριτική για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους:

  • Μιλάτε σε εμένα για ενσυναίσθηση όταν στήνατε σόου
  • Για να μην πω τι κάνατε τρεις εβδομάδες μετά εσείς που είχατε τόση ενσυναίσθηση για το ζήτημα του Ματιού
  • Εμείς τότε για 4 ημέρες δεν είπαμε κουβέντα. Σας ασκήσαμε κριτική λόγω της παντελoύςς αδυναμίας να εκκενώσετε το Μάτι και το δεύτερο ήταν για το άθλιο σόου που στήσατε εκείνο το βράδυ όταν γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί.
  • Δεν είχατε το θάρρος, ποτέ δεν ζητήσατε συγνώμη. Για να κλείσει αυτή η πληγή, μακάρι να έχετε το θάρρρος να το κάνετε σήμερα.
  • Να προσέχετε όταν κρίνετε τους χαρακτήρες άλλων, ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει και τους δύο
  • Και θα θυμάται ότι στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη νεκρούς

“Πιστεύετε πραγματικά πως υπάρχει ηγεσία που μπορεί να δώσει εντολή μη κατάσβεσης; “

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού: «Εχω μπροστά μου δήλωση του ιδίου, πως ουδέποτε ισχυρίστηκε πως υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης, γιατί αυτό θα ήταν εξωφρενικό για μία κυβέρνηση. Αυτά είπε ο κ. Σπάνος. πιστεύετε πραγματικά πως υπάρχει ηγεσία που μπορεί να δώσει εντολή μη κατάσβεσης; Υπονοείτε πως κάποιος ήθελε να καεί η Εύβοια. Βεβαίως και έγιναν λάθη, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να αφήνετε υπονοούμενα ότι κάποιοι ήθελαν να κάψουν την Εύβοια για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρέπει να βάλουμε μπροστά τη γραμμή των Καναντέρ. Είμαστε σε συνεννόηση με άλλους Ευρωπαίους ετέρους για να παραγγείλουμε Καναντέρ. Είναι ήρωες οι πιλότοι που πετούν αεροπλάνα 50 ετών, όπως και οι τεχνικοί που τα κρατούν στον αέρα. Κάποια δεν μπορούν να πετάξουν για τεχνικούς λόγους. Τι θέλετε, να πετάξουν πάνω από τις ώρες τους;», σημείωσε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Και συμπλήρωσε: «Χρησιμοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα μέσα και ελικόπτερα από την Αυστραλία φέραμε. Τα φορτώσαμε σε ένα τεράστιο Αντόνοφ και τα φέραμε».

“Καταθέστε στα πρακτικά τι ακριβώς είχατε κάνει και ποια ήταν αυτή η μεγάλη ετοιμασία”

«Μπορείτε να μας καταθέσετε όλα τα σχέδια που είχατε; Καταθέστε στα πρακτικά τι ακριβώς είχατε κάνει και ποια ήταν αυτή η μεγάλη ετοιμασία. Εμείς ψηφίσαμε έναν νόμο και είναι ακριβές ότι κάποια από τα άρθρα αυτά δεν έχουν πλήρως εφαρμοστεί. Εάν πιστεύετε ότι λύση είναι να γίνει ανεξάρτητη αρχή (η Πολιτική Προστασία), σας το λέμε ξεκάθαρα, διαφωνούμε. Εχουμε ζητήματα, αλλά είναι ωραίο να διαβάζει κανείς έναν κατάλογο με ωραίες θεωρητικές ιδέες. Είναι δυνατόν να συζητάμε αυτήν τη στιγμή ότι θα καθαρίσουμε όλα τα δάση της Ελλάδας; Δεν μπορούν να καθαριστούν όλα τα δάση της Ελλάδας», συνέχισε.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, είπε: «Αναφερθήκατε και στην ταχύτητα που δίνουμε τις αποζημιώσεις. Δεν θέλω να κάνουμε συγκρίσεις, πηγαίνετε ρωτήστε τους κατοίκους της Καρδίτσας, της Σάμου… Για πρώτη φορά μπήκαν τόσο γρήγορα χρήματα. Ενοποιήσαμε την οικοσκευή μαζί με την επιδότηση που δίνουμε για την ανακατασκευή του σπιτιού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments