Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό
Πανδημία ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, οι ειδικοί ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με τις εξελίξεις πάνω στον κορωνοϊό.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πανδημία. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για σήμερα 3.538 κρούσματα, εκ των οποίων τα 843 εντοπίστηκαν στην Αττική.

H ενημέρωση για τον κορωνοϊό έγινε από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμεείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Πανδημία ενημέρωση: Τι δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου

Τον λόγο πήρε πρώτη η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου η οποία τόνισε πως οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αρχίζουν να αφορούν και πάλι ανθρώπους μεγαλύτερη ηλικίας. Ακόμη τόνισε πως οι ασθενείς είναι σε συντριπτικό ποσοστό ανεμβολίαστοι και ζήτησε από τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν ενόψει της μετάλλαξης Δέλτα που έιναι πιο μεταδοτική. Παράλληλα ζήτησε από τους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τους εφήβους ενώ υπενθύμισε πως οι εμβολιασμοί αυτοί στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Πανδημία ενημέρωση

Η κα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στα νησιά, το οποίο μεταφέρεται στην ηπειρωτική χώρα και στις πόλεις, με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου. Ζήτησε, δε, από τους εκδρομείς να υποβληθούν σε τεστ πριν την επιστροφή τους και να αποφύγουν τις επαφές με άλλους ανθρώπους για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε το τελευταίο δίμηνο, παρατηρείται όμως σταθεροποίηση σε υψηλό επίπεδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερός στο 3,5%, κυμαίνεται υψηλότερα σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές. Παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις επέκτασης στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η κυρία Παπαευαγγέλου κάλεσε ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν self test με την επιστροφή τους και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, να κάνουν χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας, και να να αποφεύγουν συναντήσεις με ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

Δείτε live την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments