Ελλάδα

Δημήτρης Καρακώστας: Στην Ιατρική Πατρών ο μαθητής που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό

Δημήτρης Καρακώστας: Στην Ιατρική Πατρών ο μαθητής που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό
Δημήτρης Καρακώστας: Πέρασε στη σχολή της επιλογής του.

Ο Δημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής που έχασε τους γονείς από κορωνοϊό συγκίνησε το πανελλήνιο με την ιστορία του. Ο μαθητής κατάφερε να πιάσει 18.685 μόρια τις Πανελλαδικές εξετάσεις και μετά και την ανακοίνωση των σημερινών βάσεων «περνά» στην Ιατρική Πατρών.

Ο μαθητής είχε δηλώσει παλαιότερα πως θέλει να περάσει στην Ιατρική, κάτι που κατάφερε παρά τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά του.

Δημήτρης Καρακώστας: Η ιστορία που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο

Ο νεαρός έγινε πολύ γνωστός σε όλη τη χώρα, καθώς θεωρήθηκε παράδειγμα για κάθε παιδί που βρίσκει δυσκολίες στη ζωή του. Ο Δημήτρης, μετά την απώλεια των δύο του γονιών στο νοσοκομείο του Ρίο, πέρασε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όμως, όταν κατανόησε πως οι γονείς του θα ήθελαν να συνεχίσει την προσπάθεια, στάθηκε στα πόδια του, συνέχισε το διάβασμα και πέτυχε τον στόχο του στις Πανελλαδικές.

Δημήτρης Καρακώστας

Δημήτρης Καρακώστας: Τι είχε δηλώσει παλιότερα ο μαθητής

Το νεαρό αυτό αγόρι από τη Ναύπακτο, αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι, όσο σκοτάδι κι αν έχεις στη ζωή σου, αν έχεις δύναμη μπορείς να ξεπεράσεις τα εμπόδια να γίνεις παράδειγμα για όλους. Δύο μήνες πριν δώσει εξετάσεις έχασε και τους δύο τους γονείς. «Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω αφού έφυγαν γιατί μου έδωσαν έναν ακόμη στόχο, να κάνω αυτό που ήθελαν κι αυτοί, να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» είπε στον ΣΚΑΙ ο νεαρός Δημήτρης, ερωτηθείς πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τη θλίψη και την απώλεια και να συνεχίσει τη μελέτη.

Όπως εξήγησε ο νεαρός, όταν συμβαίνουν μερικά πράγματα στη ζωή που είναι θλιβερά αλλά δεν μπορείς να κάνεις γι’ αυτά, το μόνο που απομένει είναι να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς από εδώ και πέρα. «Χωρίς τις βάσεις που μου έδωσαν δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό» λέει ο Δημήτρης Καρακώστας για τους γονείς του, που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά 25 ημερών ο ένας από τον άλλον.

Μάλιστα την ημέρα που θα εξεταζόνταν στην Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μαμά του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις. Τελικά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Δημήτρης κυριολεκτικά σάρωσε. Με 18.685 μόρια, έστειλε το καλύτερο δώρο στους δύο γονείς που σίγουρα, θα χαμογέλασαν από εκεί ψηλά. Η οικογένεια σύντομα θα έχει ένα ακόμα καλό νέο, αφού ο μεγάλος γιος τελείωσε το πανεπιστήμιο (κι αυτός πέρασε τις εξετάσεις μέσα στην δύσκολη κατάσταση που περνούσε) και παίρνει πτυχίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments