Τεχνολογία

OnlyFans: Δεν απαγορεύει τελικά το σεξουαλικό περιεχόμενο

OnlyFans: Δεν απαγορεύει τελικά το σεξουαλικό περιεχόμενο
OnlyFans: Πήρε πίσω την απόφαση μετά από σφοδρές αντιδράσεις χρηστών.

Το OnlyFans είναι ξανά εδώ. Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της πλατφόρμας, που δυσαρέστησε τόσο τους χρήστες και τους συνδρομητές όσο και τους δημιουργούς περιεχομένου, να προχωρήσει σε απαγόρευση φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου από την 1η Οκτωβρίου, φαίνεται πως έκανε πίσω, “παγώνοντας” τον αποκλεισμό.

OnlyFans: Στροφή 180 μοιρών

“Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της πλατφόρμας μας και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μια κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς δημιουργών και θαυμαστών, πρέπει να αναπτύξουμε τις οδηγίες του περιεχομένου μας”, ανέφερε στην επίσημη δήλωσή της πριν μερικές ημέρες. Ωστόσο, σε email που απέστειλε ο ιστότοπος στους δημιουργούς ανέφερε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν διαβεβαιώσεις τραπεζικών εταίρων πως το OnlyFans μπορεί να υποστηρίξει ολόκληρο το φάσμα του περιεχομένου που φιλοξενείται στον ιστότοπο».

Πρόκληση όμως για την εταιρεία αποτελούν και τα θέματα που επισημάνθηκαν σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το BBC, το οποίο προχώρησε στην αποκάλυψη πως το site εν γνώση του άφηνε να κυκλοφορεί παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα, που σχετίζεται ακόμα και με παιδιά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σελίδα αντί να αποκλείει τους κακόβουλους λογαριασμούς, προειδοποιούσε πρώτα τρεις φορές και στη συνέχεια αφαιρούσε το περιεχόμενο. Ωστόσο, όσοι είχαν μεγάλο αριθμό συνδρομητών έμεναν στο απυρόβλητο. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το BBC, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εικόνων παιδικής κακοποίησης που ανεβαίνουν χωρίς έλεγχο στο OnlyFans.

OnlyFans

Σε απάντησή της στο BBC, η OnlyFans είπε ότι τα σχετικά έγγραφα δεν είναι εγχειρίδια ή “επίσημη καθοδήγηση”, πως δεν ανέχεται παραβιάσεις των όρων παροχής υπηρεσιών της και ότι τα συστήματα και η επαλήθευση ηλικίας υπερβαίνουν κατά πολύ “όλα τα σχετικά παγκόσμια πρότυπα και τους κανονισμούς ασφαλείας”.

OnlyFans: Η απόφαση που είχε φέρει αντιδράσεις

Σύμφωνα με το BBC και άλλα διεθνή ΜΜΕ, η πλατφόρμα είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύει φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο από την 1η Οκτωβρίου. Τα άτομα που διαθέτουν λογαριασμό στο OnlyFans θα εξακολουθούσαν να μπορούν να ποστάρουν γυμνό, όμως το εν λόγω υλικό θα έπρεπε να συμμορφώνεται με τις πολιτικές του ιστότοπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments