Άποψη

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει υποψήφια την Αμάλ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει υποψήφια την Αμάλ
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr αναλύει την στάση που πήρε ο Θοδωρής Αλέκος,  επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει το πέρασμα από την ιστορική περιοχή της προπαγανδιστικής «κούκλας Αμάλ».

«Ο Θοδωρής Αλέκος είναι ένας άνθρωπος με ακέραιο χαρακτήρα, έκανε όμως ένα λάθος που μας κάνει να λέμε πλέον ότι αυτοκτόνησε πολιτικά. Και δεν αυτοκτόνησε πολιτικά μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για όλα τα κόμματα που έχουν ταυτοτικό ζήτημα την αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες και τους συνανθρώπους μας. Είναι αδύνατον αν ξαναθελήσει ο Θοδωρής Αλέκος να είναι υποψήφιος, να υποστηριχθεί από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, με την θρησκοληπτική και ξενόφοβη απόφαση που πήρε.»

Αυτή είναι η δήλωση αποκήρυξης του δημάρχου Μετεώρων από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει το πέρασμα από την ιστορική περιοχή της προπαγανδιστικής «κούκλας Αμάλ». Πρόκειται για το τεράστιο ξόανου που «περιοδεύει» ανά τη χώρα προωθώντας τη μετανάστευση και λειτουργώντας εκ των πραγμάτων ως επικοινωνιακός εξωραϊσμός των δουλεμπορικών κυκλωμάτων και του υβριδικού σχεδίου τα Τουρκίας, αφού προβάλει μόνο τη μια πλευρά του φαινομένου, λες και η πλειοψηφία των προσφύγων και λαθρομεταναστών που μπαίνουν κατά χιλιάδες στη χώρα τα τελευταία χρόνια είναι «κούκλες Αμάλ» και όχι νεαροί άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας.

Σε μια εποχή που η Ελλάδα προσπαθεί να φυλάξει τα σύνορά της από τις οργανωμένες λαθρομεταναστευτικές ροές τις οποίες διοχετεύει η Τουρκία και ενόψει του νέου κύματος μεταναστών και προσφύγων λόγω των εξελίξεων στο Αφγανιστάν που επίσης θα εργαλειοποιήσει η Τουρκία, κάποιοι διοργανώνουν προπαγανδιστική περιοδεία ενός υπερμεγέθους καρνάβαλου που αποκαλούν «μικρή Αμάλ» για να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη ώστε να αποδεχθεί τετελεσμένα. Πρόκειται για μία ιδιωτική εταιρεία η οποία σχετίζεται με διάφορες ΜΚΟ και η πρωτοβουλία της οποίας προβάλλεται περίπου ως θεσμική παρέμβαση δίχως κανείς να εξηγεί γιατί και από πού και ως που οι δήμοι της χώρας είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν το πέρασμα του γιγαντιαίου αντιαισθητικού ειδώλου από την περιοχή τους.

Η όλη υπόθεση έχει στοιχεία ψυχολογικής επιχείρησης για τον ψυχικό καταναγκασμό της κοινής γνώμης προκειμένου να αποδεχθεί την οργανωμένη και κατευθυνόμενη λαθρομετανάστευση ως κανονικότητα. Δεν είναι η μόνη περίπτωση, αλλά είναι από τις κραυγαλέες λόγω του φρικώδους τοτέμ που περιφέρουν για ευαισθητοποιήσουν υποτίθεται τον κόσμο.

Βέβαια η ιδιωτική εταιρεία κάνει τη δουλειά της, όποια και αν είναι αυτή, ζητώντας παράλληλα και δωρεές διότι ο αγώνας έχει έξοδα, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη ίσως σημασία είναι ο φανατισμός με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να υπερασπιστεί την «Αμάλ» . Δεν προκαλεί εντύπωση διότι είναι γνωστή η με κάθε τρόπο υπεράσπιση και προώθηση της λαθρομετανάστευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ που φθάνει σε σημείο ευρωβουλευτές του να καταγγέλλουν στην Κομισιόν την Ελλάδα για «παράνομες επαναπροωθήσεις» επειδή φυλάει τα σύνορά της.

Με τη στάση του λειτουργεί de facto – προφανώς ακουσίως λόγω ιδεοληψίας διότι το αντίθετο θα ήταν τερατώδες αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο- ως απολογητής και επικοινωνιακός βραχίονας στο εσωτερικό της χώρας των δουλεμπορικών κυκλωμάτων , των σχεδίων της Τουρκίας και διαφόρων ΜΚΟ οι οποίες θησαυρίζουν από το σύγχρονο δουλεμπόριο και κάποιες διενεργούν και κατασκοπεία όπως αποδεικνύεται από τις διώξεις που ασκούνται κάθε τόσο.

Δεν υπάρχει καμία λογική ενώ έχουν συμβεί τα γεγονότα στον Έβρο, ενώ η Τουρκία ομολογεί ότι χρησιμοποιεί τη λαθρομετανάστευση για να αποσταθεροποιεί και να εκβιάζει, ενώ ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν πληγεί κοινωνικά και οικονομικά από τη μαζική είσοδο και εγκατάσταση παράνομων μεταναστών, πολιτικά κόμματα να υποστηρίζουν τη συνέχιση αυτής της κατάστασης και τις σχετικές προωθητικές ενέργειες διαφόρων κέντρων.

Υπάρχει και ένα ερώτημα προς το ΚΝΑΛ αν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα εκφράζουν και το ίδιο. Αν συμφωνεί και εφόσον δεν θα στηρίξουν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον νυν δήμαρχο, μπορούν να κατεβάσουν από κοινού υποψήφια την Αμάλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments