Οικονομία

Αφγανιστάν: Ξεκινά η λειτουργία των ιδιωτικών τραπεζών – Ποιο θα είναι το όριο ανάληψης

Αφγανιστάν: Ξεκινά η λειτουργία των ιδιωτικών τραπεζών – Ποιο θα είναι το όριο ανάληψης
Αφγανιστάν: Εντολή να επαναλειτουργήσουν έδωσε η Κεντρική Τράπεζα του Αφγανιστάν στις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας ενώ το όριο ανάληψης την εβδομάδα θα περιορίζεται στα 200 δολάρια ανά άτομο σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Khaama Press.

Εντολή να επαναλειτουργήσουν έδωσε η Κεντρική Τράπεζα του Αφγανιστάν στις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας ενώ το όριο ανάληψης την εβδομάδα θα περιορίζεται στα 200 δολάρια ανά άτομο σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Khaama Press.

Σημειώνεται ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας τέθηκε εκτός λειτουργίας από τότε που η τρομοκρατική οργάνωση Ταλιμπάν κατέλαβε την εξουσία στα μέσα Αυγούστου.

Ο περιορισμός στο εβδομαδιαίο ποσό των αναλήψεων ισχύει και για τις διεθνείς τράπεζες, ενώ το μέτρο αυτό, χαρακτηρίζεται ως προσωρινό.

Αφγανιστάν: Η ιστορία του 24χρονου από την Καμπούλ που έπεσε στο κενό από το αεροπλάνο

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Washington Post», ο νεαρός οδοντίατρος ποτέ δεν έφτασε σε καμία από τις δύο χώρες. Την επομένη μέρα, το άψυχο σώμα του βρέθηκε σε μια σκεπή, τέσσερα μίλια από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, έχοντας πέσει από το αμερικανικό αεροσκάφος που μόλις είχε απογειωθεί.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το αμερικανικό C-17 είχε αποφασίσει να απογειωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα εκείνη την ημέρα, καθώς η κατάσταση γινόταν όλο και πιο εκρηκτική.

Ο Ουαλί Σαλέ, κάτοικος επί 20 χρόνια της Καμπούλ, αναρωτήθηκε πόση κακοτυχία μπορεί να είναι το να πέφτουν από τον ουρανό δύο σώματα -συμπεριλαμβανομένου αυτού του Φάντα- στη σκεπή σου «σαν έκρηξη».

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του Φάντα διερωτάτο γιατί ο μεγαλύτερος γιος του πήγε εκείνη την ημέρα στο αεροδρόμιο χωρίς να του το πει. Ρωτά γιατί ο πιλότος δεν έδειξε «ανθρωπιά» και αποφάσισε να απογειωθεί με ανθρώπους κρεμασμένους πάνω στο σκάφος.

«Έχει δικαίωμα να πετάξει ένας πιλότος αν κάποιος είναι σκαρφαλωμένος στο αεροσκάφος; Είναι αυτό νόμιμο; Ήταν σαν να σκοτώνεις ένα κουνούπι, χωρίς καν να νοιαστείς ότι αυτό ήταν ανθρώπινο» λέει ο ίδιος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments