Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση είναι μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά

Κωστής Χατζηδάκης: Το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση είναι μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη να σχολιάζει πως είναι μια μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη να σχολιάζει πως είναι μια μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά.

Μιλώντας στην εφημερίδα REALnews ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε αυτήν την εβδομάδα εισέρχεται στην τελική ευθεία η κοινοβουλευτική διαδικασία για τη θέσπιση των αλλαγών που φέρνει το νομοσχέδιο στην επικουρική ασφάλιση, καθώς την Τρίτη, 31 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση επί του σχεδίου νόμου. Μετά θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση, όπου θα τοποθετηθούν και ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, ώστε να ακολουθήσει η ψήφιση.

Το νέο νομοσχέδιο έχει τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και συναφείς διατάξεις».

Ποιους θα αφορά το νέο σύστημα

Το νέο σύστημα θα αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και θα εφαρμοστεί από την έναρξη του νέου έτους και τους σημερινούς εργαζόμενους έως 35 ετών, που θα επιλέξουν να ενταχθούν χωρίς να αλλάζει το ύψος των εισφορών τους. «Με την παρέμβασή μας αυτή επιχειρούμε να αλλάξουμε την πεποίθηση των νέων ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι κάτι που δεν τους αφορά, ότι οι εισφορές τους χάνονται και ότι δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ. Γι’ αυτό υιοθετούμε βαθμιαία τη λογική του ατομικού κουμπαρά για κάθε νέο, όπου θα αποταμιεύονται οι εισφορές του, θα επενδύονται και το ποσό που θα προκύπτει θα διαμορφώνει την επικουρική του σύνταξη» διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας.

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πάνος Τσακλόγλου για το νέο ασφαλιστικό

Στη Βουλή προς ψήφιση οδεύει το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό που αφορά το σύστημα για τις επικουρικές συντάξεις. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνος Τσακλόγλου θα γίνει η δεύτερη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή και μετά θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Παράλληλα, ο υφυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόσθετος φόρος ή πόρος για να καλυφθεί το κόστος μετάβασης του νέου κεφαλαιοποιητικού συστήματος επικουρικών συντάξεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments