Αθλητισμός

Εμπαπέ: Πιέζει την Παρί για την μεταγραφή στη Ρεάλ

Εμπαπέ: Πιέζει την Παρί για την μεταγραφή στη Ρεάλ
Εμπαπέ: Ο παίκτης πιέζει την διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν να επανεξετάσει την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.

Η υπόθεση της μεταγραφής του Κιλιάν Εμπαπέ στην Ρεάλ Μαδρίτης από ότι φαίνεται τελειωμό δεν έχει. Σύμφωνα με την «AS», ο Γάλλος φορ πιέζει την Παρί Σεν Ζερμέν για να εξετάσει εκ νέου την πρόταση των «μερέγχες» και εν τέλει να την αποδεχτεί ώστε να μετακομίσει στη Μαδρίτη.

Από ότι φαίνεται η σχέση του παίκτη με την διοίκηση της Παρί δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις της διοίκησης των Παριζιάνων με τους αντίστοιχους της Ρεάλ είναι σε τεντωμένο σκοινί λόγω της προσπάθειας δημιουργίας της European Super League.

Η πρόταση της Ρεάλ στην Παρί

Ο Αλ Κελαϊφί πιστεύει πως μπορεί να μεταπείσει τον Εμπαπέ να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν και γι αυτό δεν θέλει να τον παραχωρήσει. Παρόλα αυτά υπάρχει ο κίνδυνος να τον χάσει ως ελεύθερο, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022.

Η Ρεάλ έκανε προσφάτως πρόταση 180 εκατ. ευρώ (170+10) στην Παρί για τον 22χρονο Γάλλο φορ, χωρίς να έχει λάβει καμία απάντηση.

Λίγα λόγια για τον Εμπαπέ

Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 1998 στο Μποντί, ο Εμπαπέ προέρχεται από οικογένεια αθλητών: ο πατέρας του, Ουιλφρίντ, καμερουνέζικης καταγωγής, εργάζεται ως παιδαγωγός στη ποδοσφαιρική ομάδα του Μποντί, ενώ η μητέρα του, αλγερινής (καβυλικής) καταγωγής, πραγματοποίησε επαγγελματικού επιπέδου καριέρα ως αθλήτρια του χάντμπολ. Ο Ζιρές Κεμπό-Εκοκό, θετός αδερφός του, είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σταντ Ρενναί.

Έχοντας ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ΑΣ Μποντί, εντάχθηκε στο ΑΝΦ Κλαιρφοντέν, πέρασε μέρος των σχολικών του χρόνων φοιτώντας στο Κολλέγιο Κατρίν ντε Βιβόν του Ραμπουγιέ, προτού ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της ΑΣ Μονακό το 2013.

Στις 31 Αυγούστου 2017 ο Εμπαπέ αποκτήθηκε από τη Παρί Σεν Ζερμέν με τη μορφή δανεισμού και με δυνατότητα αγοράς στο τέλος της σεζόν. Το ποσό της μεταγραφής εκτιμήθηκε στα 180 εκατομμύρια ευρώ (145 εκατομμύρια και άλλα 35 εκατομμύρια σε μπόνους). Το ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ για μεταγραφή εφήβου και ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τη μεταγραφή του Νεϊμάρ, πάλι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στις 20 Δεκεμβρίου ο νεαρότερος παίκτης που έφτασε τα 20 γκολ, ρεκόρ το οποίο έσπασε αργότερα την ίδια σαιζόν ο Χάαλαντ. Τις 10 Μαρτίου 2021 έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα 25 γκολ στην ίδια διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι. Η Παρί έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την Μάντσεστερ Σίτι. Στη Λιγκ 1 σκόραρε 27 γκολ, και αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος και ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, αλλά η Παρί δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η σεζόν 2020-21 ήταν η πρώτη στην οποία ο Εμπαπέ σκόραρε πάνω από 40 γκολ σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments