Διεθνή

Γερμανία debate: Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Όλαφ Σολτς

Γερμανία debate: Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Όλαφ Σολτς
Γερμανία debate: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεμαχία πριν τις εθνικές εκλογές με τον Σολτς να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Το πρώτο debate πριν από τις εκλογές στην Γερμανία έγινε την Κυριακή το βράδυ. Την ίδια ώρα το κλίμα για τον Όλαφ Σολτς βελτιώνεται συνεχώς καθώς για πρώτη φορά στα 15 χρόνια το SPD βρέθηκε μπροστά στην πρόσφατη δημοσκόπηση.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Forsa διενήργησε έρευνα αστραπή για λογαριασμό του εν λόγω δικτύου, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς αναδεικνύεται νικητής της τηλεμαχίας.

Τι έδειξε η σφυγμομέτρηση μετά το debate

Αυτό πιστεύει το 36% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30% και τρίτος είναι ο υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ με 25%.

Δεν ήταν μόνο ο Σολτς, όμως, εκείνος ο οποίος κέρδισε πόντους κατά την τηλεμαχία, αφού η υποψήφια των Πρασίνων συχνά τον συναγωνιζόταν.

Σολτς και Μπέρμποκ οι κερδισμένοι της βραδιάς

Η Αναλένα Μπέρμποκ κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού σε ποσοστό 37%, όσο σχεδόν και ο Όλαφ Σολτς (38%). Ο συντηρητικός υποψήφιος Άρμιν Λάσετ δεν τα πήγε καλά, αφού μόνο το 22% τον βρήκαν συμπαθή στην τηλεμαχία μεταξύ των τριών υποψηφίων καγκελαρίων.

Τόσο ο Σολτς όσο και η Μπέρμποκ προφανώς μιλούν τη γλώσσα του κοινού. Κατανοητά διατυπωμένες θεώρησαν οι τηλεθεατές τις απόψεις του πρώτου σε ποσοστό 38%, της δεύτερης το 34% και μόνο το 25% των ερωτηθέντων αξιολόγησε ως κατανοητά αυτά που έλεγε ο Άρμιν Λάσετ .

Μπροστά στην αξιοπιστία ο Σολτς

Όσον αφορά στην αξιοπιστία, ο Όλαφ Σολτς προηγείται με 38%, ακολουθούμενος από την Αναλένα Μπέρμποκ με 32% και τον Άρμιν Λάσετ με 25%.

Ο Όλαφ Σολτς κέρδισε σαφώς τις εντυπώσεις ως γνώστης των θεμάτων και της ικανότητας να τα χειρίζεται — καθώς είναι και ο μόνος υποψήφιος καγκελάριος ο οποίος είναι μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος τους έπεισε. Έπεται ο πρωθυπουργός του μεγαλύτερου κρατιδίου της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ με 26% και ακολουθεί η Αναλένα Μπέρμποκ με 24%.

Τέλος το 47% εμπιστεύεται τον Όλαφ Σολτς να ηγηθεί της χώρας, το 24% εμπιστεύεται τον Άρμιν Λάσετ και μόνο το 20% την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ.

Στο 23% η εκλογική δύναμη του SPD στη Γερμανία σε πρόσφατη δημσοκόπηση

Το SPD έχει αυξήσει την δύναμή του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας στο 23%, ενώ οι CDU/CSU έχασαν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 22% και οι Πράσινοι έχασαν επίσης μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 18%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με το Forsa, είναι η πρώτη φορά που το SPD προηγείται των CDU/CSU από τον Οκτώβριο 2006, ενώ οι χριστιανικές ενώσεις καταγράφουν το χαμηλότερο ποσοστό τους από την ίδρυση του ινστιτούτου το 1984.

Νέα πτώση στην δημοτικότητα του Λάσετ

Ορισμένοι συντηρητικοί αποδίδουν την πτώση της υποστήριξης στον υποψήφιο καγκελάριο και πρόεδρο της CDU Αρμιν Λάσετ, οι επιδόσεις του οποίου καταβαραθρώθηκαν από τότε που η κάμερα τον συνέλαβε να ξεκαρδίζεται στα γέλια τον περασμένο μήνα κατά την διάρκεια επίσκεψης σε πόλη η οποία επλήγη από τις πλημμύρες.

Η υποστήριξη προς τον Λάσετ σημείωσε νέα πτώση στην τελευταία δημοσκόπηση του Forsa, ενώ αυξήθηκε για τον υποψήφιο του SPD και υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments