Διεθνή

Γερμανία εκλογές: Προβάδισμα του SPD από το CDU

Γερμανία εκλογές: Προβάδισμα του SPD από το CDU
Γερμανία εκλογές: Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια το SPD κατέγραψε προβάδισμα έναντι των Χριστιανοδημοκρατών, σύμφωνα με νέα μέτρηση.

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια το SPD καταγράφει προβάδισμα έναντι του CDU, σύμφωνα με δημοσκόπηση που γίνεται περίπου είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές στην Γερμανία. Από ότι όλα δείχνουν ο Αρμίν Λάσετ αναμένεται να έχει δύσκολο έργο μπροστά του, καθώς μετά το περιστατικό λογοκλοπής το CDU έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η Άνγκελα Μέρκελ θα παραιτηθεί μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ το συντηρητικό μπλοκ των CDU/CSU έχει αποδυναμωθεί από τις διαμάχες σχετικά με την ηγεσία του κόμματος. Η υποστήριξη προς την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) και προς την Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) μειώνεται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο 23% η εκλογική δύναμη του SPD στη Γερμανία

Το SPD έχει αυξήσει την δύναμή του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο 23%, ενώ οι CDU/CSU έχασαν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 22% και οι Πράσινοι έχασαν επίσης μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 18%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με το Forsa, είναι η πρώτη φορά που το SPD προηγείται των CDU/CSU από τον Οκτώβριο 2006, ενώ οι χριστιανικές ενώσεις καταγράφουν το χαμηλότερο ποσοστό τους από την ίδρυση του ινστιτούτου το 1984.

Νέα πτώση στην δημοτικότητα του Λάσετ

Ορισμένοι συντηρητικοί αποδίδουν την πτώση της υποστήριξης στον υποψήφιο καγκελάριο και πρόεδρο της CDU Αρμιν Λάσετ, οι επιδόσεις του οποίου καταβαραθρώθηκαν από τότε που η κάμερα τον συνέλαβε να ξεκαρδίζεται στα γέλια τον περασμένο μήνα κατά την διάρκεια επίσκεψης σε πόλη η οποία επλήγη από τις πλημμύρες.

Η υποστήριξη προς τον Λάσετ σημείωσε νέα πτώση στην τελευταία δημοσκόπηση του Forsa, ενώ αυξήθηκε για τον υποψήφιο του SPD και υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς.

Το σύνθημα του SPD για τις εκλογές

«Οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ καλές. Κι ειλικρινά θέλω να πω ότι νιώθω πολύ συγκινημένος που τόσοι με εμπιστεύονται γι’ αυτό το αξίωμα», είπε χθες Δευτέρα ο Σολτς καταχειροκροτούμενος σε προεκλογική συγκέντρωση του SPD στην Καρλσρούη της νότιας Γερμανίας.

Ο Σολτς επέμενε εδώ και καιρό, μολονότι οι περισσότεροι τον αμφισβητούσαν, ότι όταν η προεκλογική εκστρατεία μπει στην τελική ευθεία ενόψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, οι ψηφοφόροι θα συνειδητοποιήσουν ότι ο νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είναι ο πλέον έμπειρος και με τα περισσότερα προσόντα υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία της ατμομηχανής της ευρωζώνης.

Το κόμμα του επικέντρωσε την καμπάνια του γύρω από το πρόσωπο του υποψηφίου του για την καγκελαρία υπό το σύνθημα «ο Σολτς θα το αντιμετωπίσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments