Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Η αναστολή εργασίας θα εφαρμοστεί στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Κοντοζαμάνης: Η αναστολή εργασίας θα εφαρμοστεί στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Κοντοζαμάνης: Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτών, ο υπουργός μίλησε σχετικά με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία, ο κ. Κοντοζαμάνης μίλησε για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Ακόμη, η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταθέσει αίτημα αναστολής του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, πράγμα στο οποίο αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοντοζαμάνης, απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία», τονίζοντας ότι ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τον μισθό του Σεπτεμβρίου (15ημερο) που τους έχει καταβληθεί προκαταβολικά.

“Το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει σχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων”

Ακόμα, ανέφερε πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί όταν επιστρέψουν στην εργασία τους, μπορεί τα τοποθετηθούν σε άλλη θέση από αυτή που υπηρετούν τώρα.

Τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει σχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, που περιλαμβάνει αναδιάταξη δυνάμεων και ανακατανομή του προσωπικού ανά νοσοκομείο. Είπε επίσης, ότι εάν χρειαστεί θα συμβληθεί ο δημόσιος τομέας και με ιδιωτικές δυνάμεις σε υποστηρικτικό επίπεδο.

Επανέλαβε ότι σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήδη γίνεται. Πρόσθεσε επίσης πως το υπουργείο θα φροντίσει ώστε οι όποιες διαδικασίες αναδιάταξης να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

“Αναστολή αδειών έχει εφαρμοστεί από την αρχή της πανδημίας “

Σε ερώτηση για το μέτρο αναστολής αδειών των εμβολιασμένων υγειονομικών, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε πως ούτως ή άλλως αναστολή αδειών έχει εφαρμοστεί από την αρχή της πανδημίας και ο λόγος που επανέρχεται μετά τη διακοπή του καλοκαιριού, είναι ακριβώς το γεγονός ότι η πανδημία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Πρόσθεσε ακόμα, πως το υπουργείο έχει φροντίσει το προσωπικό των νοσοκομείων που έχει προφανώς υποστεί μεγάλη κόπωση, να ξεκουραστεί.

“Θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα ανάλογα με τις ημέρες που θα λείπουν από την εργασία τους”

«Πράγματι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα προπληρώνονται τον μήνα της εργασίας τους και όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα αναζητηθούν τα ποσά αυτά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, δηλαδή, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα ανάλογα με τις ημέρες που θα λείπουν από την εργασία τους. Ο νόμος το προβλέπει και ο νόμος θα εφαρμοστεί» είπε αρχικά.

Αναφορικά με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα του ΕΣΥ, σημείωσε ότι υπάρχουν έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια. «Υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού, συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις. Θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments