Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Στην έκδοση 30.000 συντάξεων το μήνα θα έχουμε φθάσει σε 2-3 μήνες

Κωστής Χατζηδάκης: Στην έκδοση 30.000 συντάξεων το μήνα θα έχουμε φθάσει σε 2-3 μήνες
Κωστής Χατζηδάκης: Την πεποίθησή του ότι σε δύο τρεις μήνες θα έχει φθάσει στις 30.000 η έκδοση των συντάξεων το μήνα εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πως θα έχουμε αισθητή αποκλιμάκωση του προβλήματος της απονομής των συντάξεων.

Την πεποίθησή του ότι σε δύο τρεις μήνες θα έχει φθάσει στις 30.000 η έκδοση των συντάξεων το μήνα εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πως θα έχουμε αισθητή αποκλιμάκωση του προβλήματος της απονομής των συντάξεων. Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως συνολικά 3. 600 δικηγόροι και λογιστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να βοηθήσουν στην απονομή των συντάξεων.Σημείωσε πως οι πρώτοι 1.200 θα συνδράμουν από αρχές Οκτωβρίου στην απονομή των συντάξεων.

Συντάξεις: Ξεκίνησε η εκπαίδευση δικηγόρων και λογιστών

Ξεκίνησε από τον ΕΦΚΑ η εκπαίδευση δικηγόρων και λογιστών που αφορούν στις συντάξεις και συγκεκριμένα θα βοηθήσουν στη γρηγορότερη απονομή τους. Έτσι , πάνω από 1.200 λογιστές και δικηγόροι πιάνουν δουλειά από Οκτώβριο. Μάλιστα, αυξήθηκε και ο αριθμός των θέσεων από 180 σε 1200.

Αξίζει να σημειωθεί πως με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή, οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο πιστοποίησης αυξάνονται από 180 σε 1200, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων. Σημειώνεται πως για την εκπαίδευση-πιστοποίηση τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τόσο ασύγχρονα μέσω διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας (Moodle) στον ιστότοπο howto.gov.gr, όσο και με διαδικτυακά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα:

  • 1. Νομοθεσία θεμελίωσης δικαιώματος
  • 2. Νομοθεσία Νομιμοποίησης Χρόνου Ασφάλισης και χρήσης του στην απονομή σύνταξης BB(Ανακεφαλαίωση-βεβαίωση χρόνου ασφάλισης μισθωτών και μη μισθωτών,διαπίστωση οφειλών, ενδεχόμενη αναθεώρηση πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεις οφειλών μη μισθωτών,αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης)
  • 3. Υπολογισμός Κύριας Σύνταξης με τους κανόνες του Ν.4387/2016 & του Ν. 4670/2020
  • 4. Δικαιολογητικά
  • 5. Εκπαίδευση στη χρήση εφαρμογών & μηχανογραφικών συστημάτων

Τι περιλαμβάνουν οι εκπαιδευτικές ενότητες

Κάθε εκπαιδευτική ενότητα περιλαμβάνει: (α)εκπαιδευτικό βίντεο (παρουσίαση), (β) σημειώσεις, (γ)εκπαιδευτικό υλικό και (δ)τεστ αυτοαξιολόγησης γνώσεων ενότητας (quiz). Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διεξαχθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου.Οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες μέσωe-mail για την επιλογή τους καθώς και για τις λεπτομέρειες της εκπαίδευσης τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments