Πολιτική

Μητσοτάκης: Επέστρεψε από Αμερική – Ανασχηματισμός προ των πυλών

Μητσοτάκης: Επέστρεψε από Αμερική – Ανασχηματισμός προ των πυλών
Μητσοτάκης: Σε αναμονή βρίσκονται βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ για τις εξελίξεις και τα νέα πρόσωπα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου είχε πάει για να γράψει την κόρη του σε αμερικανικό πανεπιστήμιο σπουδών. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, τα σενάρια περί ανασχηματισμό φούντωσαν εκ νέου, καθώς ο πρωθυπουργός, σήμερα (30/8) στις 10 το πρωί ήταν στο γραφείο του.

Χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το χρονικό διάστημα, η αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό και αλλαγές στο κυβερνητικό τοπίο φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει. Κι αυτό διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματισμένα ταξίδια στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά την Τετάρτη ο πρωθυπουργός έχει επίσημο ταξίδι στη Σλοβενία, ενώ την Παρασκευή θα βρεθεί στη Μασσαλία.

Η αγωνία στα μέτωπα των βουλευτών και των υπουργών της ΝΔ είναι μεγάλη, καθώς στους κόλπους του κόμματος έχουν στηθεί πηγαδάκια και η ονοματολογία δίνει και παίρνει σχετικά με τις ανακατατάξεις, αλλά και τα υποψήφια νέα ονόματα.

Πάντως, βάσει λογικής οι αλλαγές αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που οι εκδηλώσεις και οι ομιλίες είναι προγραμματισμένες για το σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου.

Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θέλει να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της κυβέρνησης με νέο αέρα αλλαγής και όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο ίδιος, σημασία για αυτόν έχουν οι δομές και όχι τα πρόσωπα.

Σημαντικός παράγοντας παίζει φυσικά και ο κόσμος που διαδηλώνει συνεχώς κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στις επικουρικές συντάξεις, στην υγεία και την Παιδεία, με αποκορύφωμα τους εμβολιασμούς και τον διαχωρισμό που επικαλούνται οι πολίτες ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αλλά και την αντιμετώπιση της Πολιτικής Προστασίας στις πρωτοφανείς πυρκαγιές που έκαψαν τεράστιο μέρος της χώρας, με καταγγελίες πολιτών για κυβερνητικές εντολές μη κατάσβεσης της φωτιάς σε αρκετές περιοχές.

Ενδεικτική είναι και η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αποτυπώνεται και τη βούληση των πολιτών για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς 1 στους 2 λέει τάσσεται υπέρ ενός ανασχηματισμού.

Δεν αποκλείεται κάποια αιφνιδιαστική κίνηση ακόμα και σήμερα ή τις επόμενες ημέρες, από πλευράς πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments