Οικονομία

ΑΑΔΕ timologio: Νέα εφαρμογή για άμεση έκδοση ψηφιακών παραστατικών

ΑΑΔΕ timologio: Νέα εφαρμογή για άμεση έκδοση ψηφιακών παραστατικών
ΑΑΔΕ timologio: Μια νέα εφαρμογή έθεσε σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης στο myData ή το σύστημα τους δεν καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες.

Μια νέα εφαρμογή έθεσε σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης στο myData ή το σύστημα τους δεν καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες.

Τι είναι το timologio

Το timologio (timologio.aade.gov.gr), παρέχεται δωρεάν από την ΑΑΔΕ και μέσω αυτής, δίνεται η δυνατότητα να εκδίδονται ψηφιακά τα παραστατικά των επιχειρήσεων και να διαβιβάζονται ταυτόχροναoνα στο myDATA.

ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ

Ποια η λειτουργία του

Μέσω της εφαρμογής αυτής, μια επιχείρηση μπορεί να:

  • Διαμορφώσει το προφίλ της
  •  Συνθέσει το πελατολόγιο της,
  • Οργανώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και
  • Εκδώσει και αποθηκεύσει σε μορφή pdf τα κάθε είδους παραστατικά της (τιμολόγια, αποδείξεις κλπ)
  • Με την έκδοση των παραστατικών μέσα από το timologio, η εφαρμογή αποστέλλει ταυτόχρονα και αυτόματα τη σύνοψη της συναλλαγής στο myDATA του εκδότη (έσοδα) και του λήπτη (έξοδα).
  • Με τη χρήση της εφαρμογής timologio μπορείτε να εκδίδετε τιμολόγια και στοιχεία λιανικής πώλησης συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα πεδία. Η φορολογική σύνοψη των εκδιδόμενων λογιστικών αρχείων (στοιχείων) διαβιβάζεται αυτόματα από την εφαρμογή timologio στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15Α του ν.4174/2013, όπως ισχύει.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments