Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα

Ανασχηματισμός: Ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα
Ανασχηματισμός: Οι αμετακίνητοι, τα νέα πρόσωπα και η προσπάθεια δημιουργίας αίσθησης επανεκκίνησης στον κόσμο.

Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και αναμένεται από ώρα σε ώρα, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει καταλήξει και όσον αφορά τις παραμονές και τις αλλαγές, αλλά και τα νέα πρόσωπα, μετά τις νέες δημοσκοπήσεις.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η παρουσία του πρωθυπουργού εκεί θεωρούνται στη ΝΔ κομβικής σημασίας εναρκτήριο βήμα για να δωθεί στον κόσμο το αίσθημα της επανεκκίνησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, την κατάσταση στα νοσοκομεία, τις απεργείς υγειονομικών και τις διαδηλώσεις σχετικά με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Η κυβέρνηση έχει στόχο να ξεκινήσει την προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν χτυπήσει τηλέφωνα υπουργών, με τους ίδιους να βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα».

Οι αμετακίνητοι

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του MEGA, αμετακίνητοι από τις θέσεις τους είναι οι:

1.Χρήστος Σταϊκούρας – Υπουργός Οικονομικών 2.Νίκος Δένδιας – Υπουργός Εξωτερικών 3.Νίκος Παναγιωτόπουλος – Υπουργός Άμυνας 4.Κώστας Καραμανλής – Υπουργός Μεταφορών 5.Κωστής Χατζηδάκης – Υπουργός Εργασίας 6.Κυριάκος Πιερρακάκης & Θεόδωρος Λιβάνιος – Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης 7.Σπήλιος Λιβανός & Γιώργος Στύλιος – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα «κλειδιά» του ανασχηματισμού

«Κλειδί» στον ανασχηματισμό αναμένεται να αποτελέσει το υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ενδέχεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Επιπλέον, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να μετακινηθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, από το Μαξίμου θέλουν να δημιουργηθεί ένα καινούργιο υπουργείο που θα ασχολείται αποκλειστικά με το περιβάλλον.

Τέλος, οι πληροφορίες θέλουν τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση είναι οι:

  1. Θοδωρής Ρουσόπουλος
  2. Τάκης Θεοδωρικάκος
  3. Μάριος Θεμιστοκλέους
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments