Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Επιστρέφει στην κυβέρνηση

Θεοδωρικάκος: Επιστρέφει στην κυβέρνηση
Θεοδωρικάκος: Το παρασκήνιο πίσω από την επιστροφή του στην κυβέρνηση.

Ο σημερινός ανασχημαστισμός είχε και τις εκπλήξεις του. Ίσως η μεγαλύτερη από αυτές ήταν η τοποθέτηση στην κυβέρνηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη. Όμως, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και η επιστροφή του στο κυβερνητικό σχήμα, αποτέλεσε σίγουρα και αυτό μία έκπληξη.

Θεοδωρικάκος: Το παρασκήνιο πίσω από την επιστροφή του στην κυβέρνηση

Μετά την οχτάμηνη πολιτική «καραντίνα» ο Τάκης Θεοδωρικάκος επιστρέφει στην κυβέρνηση σε ένα κρίσιμο πόστο το οποίο στο πλαίσιο του τέως ενιαίου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας – Διαχείρισης Κρίσεων αποτέλεσε το υπουργείο κλειδί των αλλαγών αυτού του ανασχηματισμού. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος στον ανασχηματισμό του περασμένου Ιανουαρίου ο οποίος κατά πολλούς είχε γίνει μόνο και μόνο για να αποπεμφθεί ο τότε υπουργός Εσωτερικών.

Μάλιστα θα μπορούσε να λεχθεί ότι η έξοδός του τότε από την κυβέρνηση είχε στοιχεία επεισοδιακά καθώς στην αρχική του δήλωση δεν είχε κάνει καν κάποια αναφορά στον πρωθυπουργό δείχνοντας έτσι την δυσαρέσκειά του για την τότε απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση. Αν και, ο κ. Θεοδωρικάκος αναγκάστηκε στη συνέχεια να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση για να κοπάσει ο θόρυβος που είχε προκληθεί για τις διαταραγμένες σχέσεις του με τον κ. Μητσοτάκη.

Θεοδωρικάκος

Στο οχτάμηνο αυτό διάστημα που πέρασε ως απλός βουλευτής ο κ. Θεοδωρικάκος αποκατέστησε τις σχέσεις του με το πρωθυπουργικό περιβάλλον και επιστρέφει σε ένα κυβερνητικό πόστο το οποίο σχετίζεται με τον τομέα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης και στο οποίο η κυβέρνηση επενδύει πολιτικά πάρα πολλά πράγματα.

Θεοδωρικάκος: Λίγα λόγια για αυτόν

Γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι και έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία. Πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ασχολήθηκε με την πολιτική από τη νεαρή του ηλικία και παλαιότερα υπήρξε μέλος της ΚΝΕ. Το 1991 προσχώρησε στο ΣΥΝ και το 1993 στο ΠΑΣΟΚ ενώ διετέλεσε Αντινομάρχης Πειραιά από το 1994 έως το 1996.

Ορίστηκε σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2016, έως τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου 2019. Στις εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και στις 9 Ιουλίου του 2019 ορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments