Αθλητισμός

Αχιλλέας Μπέος: Βανδάλισαν το αυτοκίνητό του

Αχιλλέας Μπέος: Βανδάλισαν το αυτοκίνητό του
Αχιλλέας Μπέος: Θύμα επίθεσης έπεσε ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος. Αναλυτικές πληροφορίες για το περιστατικό.

Ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος Αχιλλέας Μπέος, έπεσε θύμα επίθεσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι βανδάλισαν το υπηρεσιακό του όχημα.

Το περιστατικό έγινε έξω από την οικία του Αχιλλέα Μπέου στην πόλη της Μαγνησίας, τις βραδινές ώρες της Τρίτης (31/08).

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Δήμαρχος της πόλης κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Μάλιστα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του Βόλου έχει ξεκινήσει έρευνα για την αναζήτηση και τον εντοπισμό των δραστών.

Αχιλλέας Μπέος: Λίγα λόγια για τον ίδιο

Ο Αχιλλέας Μπέος (Βόλος, 27 Μαρτίου 1959) είναι Έλληνας επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων, πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος και ο εν ενεργεία δήμαρχος Βόλου από τον Σεπτέμβριο του 2014. Τον Δεκέμβριο του 2015 τέθηκε σε αργία, ωστόσο τον Μάρτιο του 2018 επέστρεψε στα καθήκοντά του.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε το 1959 στον Βόλο, αλλά μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, στην οποία εγκαταστάθηκε η οικογένειά του όταν ο ίδιος ήταν παιδί. Ο πατέρας του ήταν μαραγκός και μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού. Ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος δηλώνει ότι απεχθάνεται τους Έλληνες πολιτικούς, με εξαίρεση τον Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε θαυμαστής και ψηφοφόρος, αν και μετά το θάνατό του σταμάτησε να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Και θα πάω στα λόγια του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί άλλο το ΠΑΣΟΚ του τότε που όλοι το στηρίξαμε και το ψηφίσαμε, μέσα σ’ αυτούς και εγώ βέβαια, και άλλο το ΠΑΣΟΚ του τώρα. Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες είχε πει τότε. Που να είναι ήξερε πως θα απευθυνόταν στο κόμμα που ίδρυσε αυτός; Μεγάλες κουβέντες».

Ο Αχιλλέας Μπέος τελικά εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου υποστηρίζεται ότι απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα, το οποίο ο ίδιος διαψεύδει. Στις ΗΠΑ αρχικά εργάστηκε ως σωματοφύλακας, ενώ στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1996 συνεχίζοντας τις ίδιες επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεργαζόμενος με σημαντικούς τραγουδιστές του λαϊκού ρεπερτορίου. Παράλληλα διοργάνωνε συναυλίες Ελλήνων τραγουδιστών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Έχει πέντε παιδιά.

Ενασχόληση με τον αθλητισμό

Άρχισε να ασχολείται με τα διοικητικά της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανιωνίου διατελώντας, το 1998, γενικός αρχηγός του. Το 1998 αναλαμβάνει την διαχείριση της ομάδας και το 2002, εκμεταλλευόμενος σχετικό νόμο, την μετονομάζει σε «Νέο Πανιώνιο» διαγράφοντας τα χρέη της και τοποθετώντας ως πρόεδρο της ΠΑΕ τον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή. Την ίδια εποχή οι μετοχές της ομάδας μεταβιβάζονται από τον Δήμο Νέας Σμύρνης στον Λευτέρη Πανταζή. Υποστηρίζεται όμως ότι ο ουσιαστικός έλεγχος της ομάδας ασκείτο από τον ίδιο τον Μπέο.

Παράλληλα ήρθε σε σύγκρουση με τους αδελφούς Θωμά και Βίκτωρα Μητρόπουλο, καθώς και με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, πρόεδρο τότε του ερασιτέχνη Πανιωνίου και μετέπειτα πρόεδρο της ΠΑΕ. Το 2006 ανέλαβε για τελευταία φορά την προεδρία, αποχώρησε όμως λίγο αργότερα λόγω της κόντρας του με τους οργανωμένους φιλάθλους, την θύρα των οποίων είχε κλείσει για ένα διάστημα. Αργότερα ενεπλάκη για μικρό χρονικό διάστημα στη διοίκηση του Ηρακλή, ασχολούμενος με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Κατόπιν επιχείρησε να αναμειχθεί με τα διοικητικά της Νίκης Βόλου προωθώντας την συγχώνευση των δύο τοπικών ομάδων χωρίς όμως επιτυχία, με αποτέλεσμα να στραφεί στον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο και απέκτησε το 2008. Τον επόμενο χρόνο ανέβηκε στην Α΄ Εθνική καταφέρνοντας να αγωνιστεί και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από το 2011 δεν είναι πρόεδρος της ομάδας λόγω ποινής που του έχει επιβληθεί από την ΕΠΟ λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στα στημένα παιχνίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments