Οικονομία

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Έρχεται δεύτερη φάση φοροελαφρύνσεων

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Έρχεται δεύτερη φάση φοροελαφρύνσεων
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Σε μια σειρά οικονομικών θεμάτων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, προανήγγειλε όμως πως θα ξεκινήσει μια σειρά νέων φοροελαφρύνσεων.

Σε μια σειρά οικονομικών θεμάτων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, προανήγγειλε όμως πως θα ξεκινήσει μια σειρά νέων φοροελαφρύνσεων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως ολοκληρώνεται η πρώτη φάση και θα ξεκινήσει μια νέα δεύτερη που θα αφορά φοροελαφρύνσεις που θα απλώνονται σε περισσότερους τομείς.

Για τους φόρους

Αναφορικά με τους φόρους τόνισε πως υπάρχει ανάγκη να μειωθούν στη χώρα ενώ για την εισφορά αλληλεγγύης τόνισε πως θα υπάρχει η προσωρινότητα του μέτρου και το 2022.

Για τα προγράμματα δανειοληπτών

Αναφορικά με προγράμματα όπως το πρόγραμμα “Γέφυρα” ενώ για τον ΕΝΦΙΑ απάντησε ότι υπάρχει πρόσθετος χώρος από αναπροσαρμογή που θα οδηγήσει σε μείωση συντελεστών όπως έχει ανακοινωθεί.

Για την έκδοση 5ενταετούς και 30ετούς ομολόγου τόνισε πως υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα αλλά πιο σημαντικό είναι οτι υπάρχει εμπιστοσύνη από τις αγορές.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στην ΕΡΤ

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Το φθινόπωρο περιμένουμε έναρξη με έργα 1,4 δισ. κι ένεργοποίηση επενδυτικών δανείων που θα μας φέρουν άλλα 5,4 δισ πρόσθετη ρευστότητα.Εχουμε 1,2 δισ. για θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή που κατά την γνώμη μου είναι παρούσα στη χώρα με 4 φαινόμενα σε ένα χρόνο. Τον μεογειακό κυκλώνα, τον παγετό, το χιόνι και τον πρωτοφανή καύσωνα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για επανέκδοση 5ετούς και 30ετούς ομολόγου

Άνοιξαν τα βιβλία προσφορών για την επανέκδοση 5ετούς και 30ετούς ομολόγου. Το Δημόσιο έδωσε εντολή στις Αlpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanleyνα προχωρήσουν στην επανέκδοση του ομολόγου λήξης στις 12 Φεβρουαρίου 2026 με κουπόνι στο 0% και αφετέρου του ομολόγου λήξης 24 Ιανουαρίου 2052 με κουπόνι 1,875%. Η σημερινή έξοδος αποτελεί συνολικά την πέμπτη του ελληνικού δημοσίου στις αγορές από τις αρχές του 2021. Μάλιστα από τις προηγούμενες εκδόσεις το ελληνικό δημόσιο άντλησε 11.5 δισεκατομμύρια ευρώ κάτι που κάλυψε το στόχο του δανειακού προγράμματος.

Πότε πραγματοποιήθηκαν οι έξοδοι του ομολόγου

  • Ιανουάριος 2021, 10ετές ύψους 3.5 δισ. ευρώ
  • Μάρτιος 2021, 30ετές ύψους 2,5 δισ. ευρώ
  • Μάιος 2021, 5ετές ύψους 3 δισ. ευρώ
  • Ιούνιος 2021, 10ετές ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments