Αθλητισμός

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό η Σταματοπούλου

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό η Σταματοπούλου
Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου προκρίθηκε με την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον τελικό 50μ. ύπτιου στην κατηγορία S4 των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου προκρίθηκε με την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον τελικό 50μ. ύπτιου

Στον τελικό των 50μ. ύπτιο S4, με τρομερό Πανελλήνιο ρεκόρ (σ.σ. κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα της να ρίξει τον χρόνο στο αγώνισμα κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα), προκρίθηκε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, τερμάτισε 1η στην 1η σειρά με 48.36 και με την 2η καλύτερη επίδοση των προκριματικών, πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό που θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα (12:31). Το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ κατείχε η ίδια με 52.67 από τις 12 Σεπτεμβρίου 2019 στο Λονδίνο.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζονται και η ελληνική αποστολή σημείωσε ακόμη μία μεγάλη επιτυχία, κατακτώντας ένα ακόμη μετάλλιο.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσός με παγκόσμιο ρεκόρ ο Γκαβέλας στα 100 μέτρα

Ο Θανάσης Γκαβέλας χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με μια μυθική κούρσα στα 100 μέτρα. Ο 22χρονος αθλητής, μαζί με τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη, κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των 100 μ. κατηγορίας Τ11 με χρόνο 10.82, βελτιώνοντας μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει στον χθεσινό (1/9) προκριματικό με 10.88, σε μια συγκλονιστική εμφάνιση.

Αυτό είναι το όγδοο μετάλλιο συνολικά, καθώς η Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια. Αξίζει να σημειωθεί πως τη δεύτερη θέση του τελικού πήρε ο γάλλος Τιμοτέ Αντόλφ με 10.90 και την τρίτη ο κινέζος Ντονγκντόνγκ Ντι με 11.03.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο στο Μπότσια ο Πολυχρονίδης

Ο Έλληνας πρωταθλητής στον τελικό του BC3 στο μπότσια ηττήθηκε στο τάι μπρέικ από τον Άνταμ Πέσκα. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και παρά το γεγονός ότι ο Τσέχος προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο σετ, ο Πολυχρονίδης κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Πέσκα πήρε τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments