Ελλάδα

Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές

Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
Σχεδόν 12 ώρες αφού ξέσπασε, η φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην οδό Λουτρού στις Αχαρνές, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Από τη φωτιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, κάηκαν μεγάλες ποσότητες πλαστικών και σκουπιδιών στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές στο κτίριο.

Το πιο σοβαρό ζήτημα ήταν ο πυκνός μαύρος καπνός από την καύση των πλαστικών, που έπνιξε την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που πλέον δεν υφίσταται ως πρόβλημα.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, υπήρξε σκέψη για ενεργοποίηση του 112, προκειμένου οι άνθρωποι να κλείσουν παράθυρα και πόρτες για λόγους υγείας, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και ήδη ενεργοποιήθηκε κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, που έχει αρχίσει την έρευνα στο χώρο.

Αχαρνές: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στον προαύλιο χώρο βιομηχανικής εγκατάστασης επί της οδού Λουτρού, στο δήμο Αχαρνών Αττικής.

Σε εργοστάσιο ανακύκλωσης καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στα μεσάνυχτα στην οδό Λουτρού του δήμου Αχαρνών.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο, καθώς καίγονται κυρίως πλαστικά στον προαύλιο χώρο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν εικοσιένας πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκε ειδικό βραχιονοφόρο όχημα και παρέχουν συνδρομή εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής· θα ερευνηθούν από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Βασικές οδηγίες προστασίας από τη φωτιά.

Φωτιά ή πυρ ή και πυρά είναι η καύση που συνοδεύεται από φλόγα. Πρόκειται για χημική αντίδραση κατά την οποία εκλύεται έντονα θερμότητα και κατά το φαινόμενο συντηρείται φλόγα, ως ορατό αποτέλεσμα της εξώθερμης αντίδρασης.

Η φωτιά έχει καταστρέψει περιουσίες, έχει πάρει άδικα ζωές, μπορεί να αποβεί καταστροφική. Έχετε στο νου σας αυτές τις βασικές οδηγίες προστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την περίπτωση που η φωτιά πλησιάζει το σπίτι σας και να θυμάστε πάντα πως η πυρκαγιά είναι απρόβλεπτη και η σωτηρία των ανθρώπων προέχει από οτιδήποτε άλλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments