Οικονομία

E-ΕΦΚΑ: Επτά ηλεκτρονικές υπηρεσίες σας βοηθούν στην τακτοποίηση των οφειλών

E-ΕΦΚΑ: Επτά ηλεκτρονικές υπηρεσίες σας βοηθούν στην τακτοποίηση των οφειλών
E-ΕΦΚΑ: Επτά ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχει θέσει σε ισχύ ο e-ΕΦΚΑ για τη ρύθμιση των οφειλών από τους ασφαλισμένους οφειλέτες.

Επτά ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχει θέσει σε ισχύ ο e-ΕΦΚΑ για τη ρύθμιση των οφειλών από τους ασφαλισμένους οφειλέτες.

Ποιες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες

  • Πιστοποίηση οφειλετών. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς οφειλέτες, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ.
  • Ηλεκτρονική ενημέρωση οφειλετών.
  • Πίνακας χρεών οφειλέτη. Μέσω αυτής της υπηρεσίας, εμφανίζεται ο πίνακας χρεών του οφειλέτη.
  • Ηλεκτρονική καρτέλα οφειλέτη.
  • Υπολογισμός δόσεων ρύθμισης. Η ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα στους οφειλέτες του ΚΕΑΟ να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους, ανάλογα με τις διατάξεις στις οποίες εμπίπτουν αυτές
  • Ρύθμιση οφειλών. Μέσω της υπηρεσίας, παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του ΚΕΑΟ να ρυθμίσουν ηλεκτρονικά τις οφειλές τους/
  • Ηλεκτρονικό αίτημα εξυπηρέτησης/κλείσιμο ραντεβού.
ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ: Ειδοποίηση για 5.722 ασφαλισμένους παράλληλης ασφάλισης για νέα εκκαθάριση εισφορών

Ειδοποίηση σε 5.722 ασφαλισμένους παράλληλης απασχόλησης για νέα εκκαθάριση εισφορών έστειλε ο ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό αρχές Αυγούστου ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών με παράλληλη μισθωτή εργασία για το 2020. H εκκαθάριση αφορούσε 265.109 ασφαλισμένους.Παράλληλα, αναρτήθηκαν τα σχετικά ειδοποιητήρια στην ιστοσελίδα τουe-ΕΦΚΑ. Στην εν λόγω εκκαθάριση εμπίπτουν μη μισθωτοί ασφαλισμένοι που διατηρούσαν παράλληλα μισθωτή εργασία για μέρος ή ολόκληρο το έτος 2020.

Για το δεύτερο έλεγχο

Κατά τον δεύτερο έλεγχο της εκκαθάρισης εντός του Αυγούστου,εντοπίστηκαν 5.722 περιπτώσεις εκκαθαρίσεων οι οποίες επανεξετάστηκαν και θα προκύψουν νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά. Αφορούν, ως επί το πλείστον, περιπτώσεις ασφαλισμένων όπου δεν είχευποβληθεί εγκαίρως των σύνολο των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων από τους εργοδότες τους για το 2020.

Ήδη οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχουν ενημερωθεί με προσωποποιημένο μήνυμα στην ηλεκτρονική τους καρτέλα που είναι προσβάσιμη μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Εισφορές ΜηΜισθωτών e-ΕΦΚΑ» στην ιστοσελίδα (www.efka.gov.gr), για τη νέα εκκαθάριση. Ειδικά για τη συγκεκριμένη εκκαθάριση εισφορών παράλληλης απασχόλησης οι εν λόγω ασφαλισμένοι καλούνται να μην προχωρήσουν σε πληρωμή έως ότου αναρτηθούν τα νέα επικαιροποιημένα ειδοποιητήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments