Οικονομία

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Αύγουστο

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Αύγουστο
Ευρωζώνη: Την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Αύγουστο έδειξε η έκθεση της εταιρείας IHS Markit.

Την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη έδειξε η έκθεση της εταιρείας IHS Markit.

Τι έδειξαν οι δείκτες

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της IHS Markit, που αντανακλά την πορεία των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και του τομέα υπηρεσιών, υποχώρησε μεν στις 59,0 μονάδες από το υψηλό επίπεδο 15ετίας των 60,2 μονάδων που σημείωσε τον Ιούλιο, αλλά κατέγραψε μία από τις καλύτερες επιδόσεις στο διάστημα αυτό. Κάθε τιμή του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας.Παρά τους φόβους που υπήρχαν γαι τη μετάλλαξη Δέλτα και τα ευρύτερα προβλήματα ωστόσο αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο.

Αυξητική παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη και στις αρχές Αυγούστου σύμφωνα πάλι με αποτελέσματα της έρευνας IHS Markit είχαν ανακοινωθεί.

Τι είχε δηλώσει ο επικεφαλής οικονομoλόγος της IHS Markit

«Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης διατήρησε εντυπωσιακή δυναμική τον Αύγουστο, με τον PMI να μειώνεται μόνο ελαφρά από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα του Ιουλίου, με τον μέσο όρο στο τρίτο τρίμηνο να είναι έως τώρα ο υψηλότερος 21 ετών», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Κρις Γουίλιαμσον. «Οι καθυστερήσεις που οφείλονται στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν, ωστόσο, να προκαλούν χάος, με τις εταιρίες να είναι συχνά σε αδυναμία να ικανοποιήσουν τη ζήτηση και ωθώντας ανοδικά το κόστος των εταιρειών», πρόσθεσε.

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούνιο – Τι ισχύει για τις εξαγωγές

Μεγάλη αύξηση στο εμπορικό πλεόνασμα κατέγραψε η ευρωζώνη τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από τις στατιστικές υπηρεσίες. Παράλληλα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν ταχύτερα από τις εισαγωγές κατά τη διάρκεια του μήνα.

Τι έδειξαν τα στοιχεία για τον Ιούνιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Ιούνιο το πλεόνασμα κατέγραψε 18,1 δισ. ευρώ, έναντι των 7,5 δισ. ευρώ τον Μάιο.Η ευρωζώνη εξήγαγε αγαθά αξίας 209,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, που αποτελεί αύξηση 22% σε σχέση με τον Μάιο. Οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 191,8 δισ., ευρώ, σχεδόν 17% υψηλότερα από τον Μάιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments