Οικονομία

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούνιο – Τι ισχύει για τις εξαγωγές

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούνιο – Τι ισχύει για τις εξαγωγές
Ευρωζώνη: Μεγάλη αύξηση στο εμπορικό πλεόνασμα κατέγραψε η ευρωζώνη τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από τις στατιστικές υπηρεσίες.

Μεγάλη αύξηση στο εμπορικό πλεόνασμα κατέγραψε η ευρωζώνη τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από τις στατιστικές υπηρεσίες. Παράλληλα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν ταχύτερα από τις εισαγωγές κατά τη διάρκεια του μήνα.

Τι έδειξαν τα στοιχεία για τον Ιούνιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Ιούνιο το πλεόνασμα κατέγραψε 18,1 δισ. ευρώ, έναντι των 7,5 δισ. ευρώ τον Μάιο.Η ευρωζώνη εξήγαγε αγαθά αξίας 209,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, που αποτελεί αύξηση 22% σε σχέση με τον Μάιο. Οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 191,8 δισ., ευρώ, σχεδόν 17% υψηλότερα από τον Μάιο.

Το πλεόνασμα μειώθηκε ελαφρώς από τον Ιούνιο του 2020, όταν είχε διαμορφωθεί στα 20 δισ. ευρώ. Σε σχέση με το περασμένο έτος, οι εισαγωγές της ευρωζώνης αυξήθηκαν περισσότερο από τις εξαγωγές.

Τι είχε συμβεί το Μάρτιο του 2021

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε τον Μάρτιο, συμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το προσαρμοσμένο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 17,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο από 25,9 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ. Ένα χρόνο νωρίτερα το πλεόνασμα ήταν στα 10,4 δισ. ευρώ.

Για το 12μηνο μέχρι τον Μάρτιο, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 2,4% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments