Αθλητισμός

Κάτσε: Έκλεισε στην Παρτιζάνι Τιράνων

Κάτσε: Έκλεισε στην Παρτιζάνι Τιράνων
Κάτσε: Ο πρώην παίκτης του Άρη έδωσε τα χέρια και υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρτιζάνι Τιράνων.

Παίκτης της Παρτιζάνι Τιράνων είναι και επίσημα πλέον ο Εργκούς Κάτσε. Ο 28χρονος μετά την αποχώρηση του από τον Άρη επιστρέφει στην πατρίδα του την Αλβανία, έχοντας κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης του Άρη συμφώνησε με την Παρτιζάνι Τιράνων, επιστρέφοντας στην πατρίδα του, Αλβανία. Ο 28χρονος μέσος δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην ομάδα του Άρη με αποτέλεσμα να έχει μείνει ελεύθερος από τα τέλη Ιουνίου.

Λίγα λόγια για τον παίκτη

Ο Εργκούς Κάτσε είναι Αλβανός διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου, συχνότερα ως αμυντικός μέσος. Ο Κάτσε έκανε το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ στις 5 Ιανουαρίου 2011 σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό (1–1), όταν αντικατέστησε τον Στέφανο Αθανασιάδη στο 68ο λεπτό. Δεν αγωνίστηκε σε άλλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ την περίοδο 2010-11, αλλά συμμετείχε στην ομάδα νέων (κάτω των 20) ώστε να αποκτήσει εμπειρίες.

Ο Κάτσε δόθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Επανομής που αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική για την περίοδο 2011-12.  Σύντομα αποτέλεσε βασικός ποδοσφαιριστής της ενδεκάδας της Αναγέννησης λόγω της αγωνιστικής συνέπειας στην επίδοση του και τελείωσε τη σεζόν με 19 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και ένα γκολ με αντίπαλο την Παναχαϊκή Γ.Ε., σε ένα εντός έδρας παιχνίδι που τελείωσε με σκορ 6-1.

Την σεζόν 2015-16 δεν αγωνίστηκε πολύ και ως αποτέλεσμα, το επόμενο καλοκαίρι ανανέωσε και πήγε ως δανεικός στην Βικτόρια Πλζεν. Στην ομάδα της Τσεχίας έπαιξε συνολικά σε δέκα αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας ένα γκολ. Τον χειμώνα του 2017 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Παρόλα αυτά, στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ για την σεζόν 2016-17. Στον τελικό ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1.

Την σεζόν 2017-2018 ο Κάτσε πήγε δανεικός στον Παναθηναϊκό, ενώ έμεινε στην ομάδα του τριφυλλιού και την επόμενη χρονιά. Στις 11 Νοεμβρίου 2018 σημείωσε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα που έληξε 1-1.

Η καριέρα του ως διεθνής

Ο Κάτσε πραγματοποίησε 4 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων Αλβανίας σε ένα φιλικό τουρνουά στη Σλοβενία μεταξύ 23 και 30 Μαρτίου 2011.  Το Σεπτέμβριο του 2012 αρνήθηκε κλήση για την Εθνική Ελπίδων Αλβανίας για το παιχνίδι με τη Μολδαβία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21, αφού επιθυμεί να χριστεί διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, κινώντας τις διαδικασίες για απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου.

Σε μια συνέντευξή του στο Panorama Sport, ένα από τα σημαντικότερα αθλητικού περιεχομένου περιοδικά στην Αλβανία, ο Κάτσε ανέφερε ότι θα τον ενδιέφερε ιδιαίτερα η προοπτική να αγωνιστεί με την Εθνική Αλβανίας των ανδρών.

Στις αρχές του 2013, η παραπάνω δήλωσή του τέθηκε υπό αμφισβήτηση, καθώς αρνήθηκε κλήση που δέχτηκε για την συμμετοχή του στην αποστολή της Εθνικής Αλβανίας ενόψει αναμέτρησης απέναντι στην Γεωργία, ενώ, ταυτόχρονα, κατέθεσε αίτηση για να λάβει την ελληνική υπηκοότητα. Ωστόσο, αλβανικά και ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Κάτσε είχε ήδη αποδεχτεί την κλήση από τον Τζιάνι Ντε Μπιάζι, ομοσπονδιακό τεχνικό της Αλβανίας, για να ενταχθεί στην αποστολή της ομάδας ενόψει της προσεχούς αναμέτρησης απέναντι στη Νορβηγία, στα Τίρανα, στις 7 Ιουνίου 2013.

Στις 14 Αυγούστου 2013, ο Κάτσε πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της ανδρών Αλβανίας στη φιλική νίκη με 2-0 επί της Αρμενίας στο Σταντιούμι Κεμάλ Σταφά. Συμμετείχε με την εθνική του στο Euro 2016 σημειώνοντας όμως μόνο 1 συμμετοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments