Άποψη

Οι περίεργοι απολογητές των δουλεμπόρων

Οι περίεργοι απολογητές των δουλεμπόρων
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση για την μετανάστευση και το trafficking.

Στον απόηχο των εξελίξεων στο Αφγανιστάν και εν όψει νέου κύματος προσφύγων και μεταναστών η κυβέρνηση έλαβε μια ορθή απόφαση. Προωθεί ένα νομοσχέδιο με το οποίο στην ουσία μπαίνει τέλος στις ιδιωτικές διασώσεις, στη «φάμπρικα» δηλαδή κάποιοι να εμφανίζονται αυτοβούλως και πίσω από τη βιτρίνα κάποιας ΜΚΟ να «διασώζουν» παράνομους μετανάστες, δίχως να ρωτούν και να συνεργάζονται με καμία επίσημη Αρχή.

Αντιθέτως από στοιχεία που προκύπτουν και με βάση τις δικογραφίες που έχουν συνταχθεί εναντίον ΜΚΟ οι οποίες κατηγορούνται για δουλεμπόριο και κατασκοπεία, σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργάζονται με δίκτυα διακινητών ανθρώπων (traffickers) και με Τούρκους πράκτορες, που τις περισσότερες είναι το ένα και το αυτό. Δεξίωση στο Προεδρικό

Η Αριστερά ξιφούλκησε βέβαια αρχίζοντας τα γνωστά περί «ρατσισμού», «φασισμού» και όλο το συναφές ρεπερτόριο, παρέχοντας στην ουσία επικοινωνιακές υπηρεσίες στους δουλέμπορους και στον Ερντογάν. Το ότι η Τουρκία ελέγχει, οργανώνει και κατευθύνει τις λαθρομεταναστευτικές ροές για να αποσταθεροποιεί την Ελλάδα και να εκβιάζει την Ευρώπη δεν απασχολεί την Αριστερή ευαισθησία.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον και ταυτόχρονα εξοργιστικό, αλλά προφανώς έχει την εξήγησή του, είναι ότι διάφοροι Ευρωπαίοι Επίτροποι και άλλοι αξιωματούχοι εμφανίζονται ενοχλημένοι από την ορθολογική φύλαξη των συνόρων, καταγγέλλουν την Ελλάδα για δήθεν παράνομες επαναπροωθήσεις (pushbacks) και την καλούν να σταματήσει να ελέγχει τα σύνορά της. Την καλούν δηλαδή να τα καταργήσει, να αυτοκαταλυθεί ως κράτος και να αποδεχθεί τον εποικισμό της από την Τουρκία και την αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από αφρο- ασιατικές μάζες.

Προφανώς κάτι βρωμάει. Διότι αν ενδιαφερόντουσαν για τους μετανάστες θα εγκαλούσαν την Τουρκία που είναι το κράτος διακινητής και τους εργαλειοποίεί και όχι την Ελλάδα που προσπαθεί να αμυνθεί και να ακυρώσει το σχέδιο αποσταθεροποίησης της, ούσα στόχος ενός υβριδικού σχεδίου. Το γεγονός ότι δεν πράττουν το αυτονόητο και λογικό, αντιθέτως ασκούν πίεση στη λάθος πλευρά κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν, καταδεικνύει ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Ο τζίρος από το παγκόσμιο δουλεμπόριο το οποίο βαφτίζεται «προσφυγικό», «μεταναστευτικό» και διάφορα άλλα εκτός από αυτό που πραγματικά είναι, ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ, είναι πολύ μεγαλύτερη «μπίζνα» από αρκετούς κανονικούς τομείς της οικονομίας και διαχέεται σε πολλά κλιμάκια διεθνώς με άπειρες διακλαδώσεις. Επειδή είναι και «μαύρο» προσφέρεται για πάρα πολλές «χρήσεις».

Την επόμενη φορά που κάποιος θα κουνήσει το δάχτυλο στην Ελλάδα προβάλλοντας τον γνωστό ψευδο-ανθρωπισμό, δεν θα ήταν κακή ιδέα κάποιος Έλληνας αξιωματούχος να αναρωτηθεί δημοσίως τι συμφέρον έχει κάποιος να ψέγει τη χώρα μας αντί να κάνει το προφανές, να εγκαλέσει τον διακινητή, την Τουρκία, εκτός και αν είναι συνεργός και payroll των δουλεμπόρων ή συνεργός και payroll των Τούρκων. Ή και τα δύο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments