Οικονομία

Ε9: Τελειώνει ο χρόνος για τις διορθώσεις ακινήτων

Ε9: Τελειώνει ο χρόνος για τις διορθώσεις ακινήτων
Ε9: Προθεσμία μέχρι αύριο 8 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθώσεις στο Ε9 που αφορά τα στοιχεία των ακινήτων τους. Όταν κλείσει το σύστημα θα "τρέξει" η διαδικασία εκκαθάρισης.

Προθεσμία μέχρι αύριο 8 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθώσεις στο Ε9 που αφορά τα στοιχεία των ακινήτων τους. Όταν κλείσει το σύστημα θα “τρέξει” η διαδικασία εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ «η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2021 θα είναι εκτός λειτουργίας από την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2021 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2021. Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2022, θα τεθεί εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 11:00 και 15:00».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν στην διάθεσή τους, λίγες μόνο ώρες προκειμένου να κάνουν τις διορθώσεις, εάν αυτό είναι απαραίτητο και να αποφύγουν με τον τρόπο αυτό το πρόστιμο των 100 ευρώ, στην περίπτωση που θα θελήσουν να τον πράξουν στον άμεσο μέλλον και αφού έχει έρθει ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ.

ΑΑΔΕ: Νέα εφαρμογή για την έκδοση ψηφιακών παραστατικών

Νέα e-εφαρμογή ξεκίνησε η η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης στο myData ή το σύστημα τους δεν καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες.

Τι είναι το timologio

Το timologio (timologio.aade.gov.gr), παρέχεται δωρεάν από την ΑΑΔΕ και μέσω αυτής, δίνεται η δυνατότητα να εκδίδονται ψηφιακά τα παραστατικά των επιχειρήσεων και να διαβιβάζονται ταυτόχρονα στο myDATA.

Ποια η λειτουργία του

Μέσω της εφαρμογής αυτής, μια επιχείρηση μπορεί να:

  • Διαμορφώσει το προφίλ της
  • Συνθέσει το πελατολόγιο της,
  • Οργανώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και
  • Εκδώσει και αποθηκεύσει σε μορφή pdf τα κάθε είδους παραστατικά της (τιμολόγια, αποδείξεις κλπ)
  • Με την έκδοση των παραστατικών μέσα από το timologio, η εφαρμογή αποστέλλει ταυτόχρονα και αυτόματα τη σύνοψη της συναλλαγής στο myDATA του εκδότη (έσοδα) και του λήπτη (έξοδα).
  • Με τη χρήση της εφαρμογής timologio μπορείτε να εκδίδετε τιμολόγια και στοιχεία λιανικής πώλησης συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα πεδία. Η φορολογική σύνοψη των εκδιδόμενων λογιστικών αρχείων (στοιχείων) διαβιβάζεται αυτόματα από την εφαρμογή timologio στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15Α του ν.4174/2013, όπως ισχύει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments