Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Ολοκληρώθηκε η τελετή αποχαιρετισμού του

Μίκης Θεοδωράκης: Ολοκληρώθηκε η τελετή αποχαιρετισμού του
Μίκης Θεοδωράκης: Ρίγη συγκίνησης για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, η σορός του οποίου θα μεταφερθεί στα Χανιά για να ολοκληρωθεί η τελευταία του επιθυμία.

Στην αιωνιότητα πέρασε ο μεγάλoς Έλληνας μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τελετή αποχαιρετισμού του, λίγο πριν τις 16.00 στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών.

Ακουλούθησαν οι επικήδειες ομιλίες της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Ποιοι παραβρέθηκαν στη τελετή

Στις 15.00 ακριβώς ξεκίνησε με τρισάγιο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου η τελετή αποχαιρετισμού του κορυφαίου δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών.

Λίγο πριν τις 3 έφτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο. Ακόμη, στο ναό βρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιάννης Γκιόκας, η Αλέκα Παπαρήγα και το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ, Νικος Σοφιανός, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Όλγα Γεροβασίλη,η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρίσκεται η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Μίκης Θεοδωράκης

Ιδιαίτερη στιγμή η άφιξη στη Μητρόπολη του δημοφιλούς Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί και φίλου του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με τη Φινλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά. Παρά τη βροχή, ο κόσμος δεν σταματά να τραγουδά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και να στέκεται με συγκίνηση έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το πλήθος, όταν το φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών. Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης ο κόσμος αποχαιρετούσε τον κορυφαίο δημιουργό φωνάζοντας «αθάνατος».

Μίκης Θεοδωράκης: Φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή

 

Μίκης ΘεοδωράκηςΜίκης Θεοδωράκης Μίκης Θεοδωράκης Μίκης Θεοδωράκης Μίκης Θεοδωράκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments