Ελλάδα

Προς μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία: Στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη

Προς μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία: Στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη
Προς μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία: Δυστυχώς, άλλες δύο περιοχές της χώρας βρίσκονται προ της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων.

Προς την επιβολή ενός νέου μίνι lockdown σε Ευρυτανία και Αργολίδα κινούνται οι αρμόδιες αρχές.

Δυστυχώς, οι δύο αυτές περιοχές ανέβηκαν στο «κόκκινο», σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη covid19.gov.gr.

Στην μεν Αργολίδα, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο 3,39% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 25,6 ανά 100.000 κατοίκους.

Προς μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία

Η δεύτερη Περιφερειακή Ενότητα που άλλαξε επίπεδο και πέρασε στο «κόκκινο» είναι η Αργολίδα με τον δείκτη θετικότητας να φτάνει το 2,67% και τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων τα 31,9 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Προς μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία: Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας. Προς μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία

Στο ίδιο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται το Ηράκλειο, η Ικαρία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα, η Ηλεία.

Σαρηγιάννης: Πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως στα τέλη Σεπτεμβρίου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε λόγο για μια πτωτική πορεία που παρουσιάζουν τα κρούσματα και όπως τόνισε, αυτό είναι θετικό. Προς μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία

Ωστόσο, όπως εκτιμά, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεπεράσουμε τα 5.000 κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα. «Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση», πρόσθεσε ο κος Σαρηγιάννης.

Από την άλλη, ο κος Μανωλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης Δ: «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα», ανέφερε. Τέλος, όπως τόνισε ο καθηγητής, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι, ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments