Οικονομία

Ασφαλιστικό: Τι αλλάζει από το 2022 – Τι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Ασφαλιστικό: Τι αλλάζει από το 2022 – Τι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ
Ασφαλιστικό: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις.»

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις.»

Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι διατάξεις για την παράταση των δηλώσεων 2020 μέχρι 10.09 και την απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2021 για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του έτους 2018 όπως και η τροπολογία για τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έως το τέλος του 2022.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Σκοπός του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.) είναι η χορήγηση επικουρικής σύνταξης για την κάλυψη των κοινωνικοασφαλιστικών κινδύνων του γήρατος, της αναπηρίας και του θανάτου στους ασφαλισμένους και τα δικαιοδόχα πρόσωπα, με εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών.

Πρόγραμμα Γέφυρα 2 πληρωμές

Χρόνος ασφάλισης

Χρόνος ασφάλισης στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.) είναι:

  • α) ο χρόνος για τον οποίο καταβάλλονται ή οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου και εφεξής,
  • β) ο χρόνος προαιρετικής συνέχισης της ασφάλισης του άρθρου 63 και
  • γ) ο χρόνος αναγνώρισης ασφάλισης του άρθρου 64.

Κρατήσεις

  • 1. Οι ασφαλιστικές εισφορές υπόκεινται σε κρατήσεις, οι οποίες σχηματίζουν το αποθεματικό λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.) και χρησιμοποιούνται, ιδίως, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Ταμείου.
  • 2. Το ύψος των ανωτέρω κρατήσεων, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό του ένα τοις εκατό (1%) επί των καταβαλλόμενων εισφορών, καθορίζεται ετησίως με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ύστερα από σχετική εισήγηση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση asfalistiko

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments