Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Μέχρι αύριο οι εγγραφές με τη διαδικασία παράλληλου μηχανογραφικού για τα ΙΕΚ

ΟΑΕΔ: Μέχρι αύριο οι εγγραφές με τη διαδικασία παράλληλου μηχανογραφικού για τα ΙΕΚ
ΟΑΕΔ: Τελευταία ευκαιρία έχουν οι επιτυχόντες υποψήφιοι για να εγγραφούν στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ με τη διαδικασία του παράλληλου μηχανογραφικού.

Τελευταία ευκαιρία έχουν οι επιτυχόντες υποψήφιοι για να εγγραφούν στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ με τη διαδικασία του παράλληλου μηχανογραφικού. Έτσι, μέχρι αύριο Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές επιτυχόντων υποψηφίων καταρτιζομένων με τη διαδικασία του παράλληλου μηχανογραφικού για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.

Κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων επιλογής υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι σεΙΕΚ του ΟΑΕΔ, που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό να προσέλθουν μέχρι και αύριο, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, από 9:00 έως 14:00, στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ για ναυποβάλουν Αίτηση Εγγραφής.

Οι διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας των ΙΕΚ ΟΑΕΔ βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.oaed.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi. Όσοι επιτυχόντες δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν.

Ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφή:

  • 1. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β΄ Κύκλου)
  • 2. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους
  • 3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ
  • 4. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους(κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία) Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η εγγραφή του υποψηφίου ταυτόχρονα σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση ΑΕΙ και Δημόσιο ΙΕΚ

ΟΑΕΔ: Νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον αγροτικό τομέα

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα για την κατάρτιση ανέργων ξεκινά από τον ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, Νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε καινοτόμες μεθόδους στον αγροτικό τομέα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο των νέων δράσεων του Οργανισμού για τη συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00, οι αιτήσεις για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης 100 ανέργων στη θεματική ενότητα «Καινοτόμες Μέθοδοι στον Αγροτικό Τομέα», μέσω συνεργασίας με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 70 ωρών, σχεδιάστηκε για την ενίσχυση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων γεωπονικής κατεύθυνσης ή νέων ανέργων, οι οποίοι είναι γνώστες πληροφορικής και αυτοματισμών και ενδιαφέρονται για την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων στην αγροτική παραγωγή.

Το πιλοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους 18-60 ετών,αποφοίτους δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με πτυχίο σε συναφείς ειδικότητες με το αντικείμενο, καθώς και γνώση Η/Υ. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στη διεύθυνση:https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/programma-katartises-kainotomes-methodoi-ston-agrotiko-tomea .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments