Οικονομία

Οφειλές: Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να καταβληθούν μέχρι τέλος του μήνα

Οφειλές: Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να καταβληθούν μέχρι τέλος του μήνα
Οφειλές: Μια σειρά από υποχρεώσεις πρέπει να καταβληθούν μέχρι και το τέλος του μήνα στην εφορία. Αρχικά θα πρέπει να καταβληθούν οι τρεις δόσεις για το φόρο εισοδήματος και η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Μια σειρά από υποχρεώσεις πρέπει να καταβληθούν μέχρι και το τέλος του μήνα στην εφορία. Αρχικά θα πρέπει να καταβληθούν οι τρεις δόσεις για το φόρο εισοδήματος και η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

  • Μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου: Περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν καταβάλει περίπου 540 εκατ. ευρώ για να εξοφλήσουν την πρώτη και τη δεύτερη δόση του φόρους εισοδήματος.
  • Έως τις 30 Σεπτεμβρίου: Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 270 εκατ. ευρώ για την 3η δόση του φόρου εισοδήματος. Ακολουθούν άλλες 5 δόσεις φόρου εισοδήματος, συνολικού ύψους περίπου 1,6 δισ. ευρώ η πρώτη εκ των δόσεων αυτών πρέπει να εξοφληθεί επίσης μέσα στον Οκτώβριο, το αργότερο μέχρι τις 31-10-2021 και η τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.
  • Επίσης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου: Περίπου 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Ακολουθούν άλλες 5 δόσεις, που λήγουν στα τέλη των μηνών Οκτωβρίου 2021, Νοεμβρίου 2021, Δεκεμβρίου 2021, Ιανουαρίου 2022 και Φεβρουαρίου 2022. Το συνολικό ποσό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που θα πρέπει να καταβάλουν υπερβαίνει τα 2,2 δισ. ευρώ.

Ποιες άλλες πληρωμές θα πρέπει να τακτοποιηθούν στην εφορία μέχρι το τέλος του έτους

Εντός του Νοεμβρίου θα πρέπει να καταβληθούν και τα τέλη κυκλοφορίας 2022 για 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ όπου το συνολικό ύψος θα ανέρχεται σε 1.1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τι ισχύει για τη ρύθμιση 24 δόσεων

Οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να ενταχθούν στις 24 δόσεις.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Δόθηκε παράταση στην προθεσμία δηλώσεων στο Taxisnet

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά από αίτημα και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αλλά και του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογιστών.

Έτσι η νέα προθεσμία είναι μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31 η Δεκεμβρίου 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments