Διεθνή

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Καπνός και μυρωδιά καμένου πλαστικού ανιχνεύθηκαν στο ρωσικό τμήμα

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Καπνός και μυρωδιά καμένου πλαστικού ανιχνεύθηκαν στο ρωσικό τμήμα
Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Η Roscosmos διαβεβαιώνει ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και ότι η προγραμματισμένη έξοδος στο διάστημα παραμένει.

Καπνός και μυρωδιά καμένου πλαστικού εντοπίσθηκαν στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos, διαβεβαιώνοντας ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και ότι η προγραμματισμένη έξοδος στο διάστημα παραμένει.

«Όλα τα συστήματα λειτουργούν κανονικά και το πλήρωμα συνεχίζει να εκπαιδεύεται κανονικά για την έξοδο στο διάστημα» σήμερα το απόγευμα.

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το περιστατικό

Το νέο περιστατικό, το τελευταίο μιας σειράς παρόμοιων περιστατικών, σημειώνεται καθώς η ρωσική διαστημική εταιρεία που είναι επιφορτισμένη με την συντήρηση του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ανακοίνωσε στο τέλος του Αυγούστου ότι βρίσκεται σε ανησυχητική κατάσταση με το 80% των συστημάτων πτήσης να βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους.

Δύο κοσμοναύτες, ο Ολεγκ Νοβίτσκι και ο Πιοτρ Ντουμπρόφ, αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα έξοδο για να συνεχίσουν τις εργασίες ενσωμάτωσης του ρωσικού επιστημονικού σκάφους Nauka, το οποίο έφθασε στα τέλη Ιουλίου στο ΔΔΣ, έπειτα από καθυστερήσεις και τεχνικά προβλήματα 15 ετών.

Η ρωσική διαστημική βιομηχανία έχει συναντήσει πληθώρα προβλημάτων τα τελευταία χρόνια, από αποτυχημένες εκτοξεύσεις μέχρι σκάνδαλα διαφθοράς. Ωστόσο, συνεχίζει τα φιλόδοξα προγράμματα της κατασκευής ρωσικού διαστημικού σταθμού και βάσης στην Σελήνη μαζί με την Κίνα.

Η συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες φθίνει εξαιτίας των διεθνών διμερών εντάσεων.

Η Ρωσία είναι μια χώρα που βρίσκεται στη βόρεια Ευρασία.

Πολίτευμά της είναι Ομοσπονδιακή Ημιπροεδρική δημοκρατία και αποτελείται από 85 ομοσπονδιακά κρατίδια. Από τα βορειοδυτικά ως τα νοτιοανατολικά, η Ρωσία, μοιράζεται εδαφικά σύνορα με τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Γεωργία (συμπρλβ. την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία), το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Κίνα, τη Μογγολία και τη Βόρεια Κορέα. Στη θάλασσα είναι πλησίον της Ιαπωνίας και της Αμερικάνικης Πολιτείας της Αλάσκας.

Με έκταση 17.098.246 τ.χλμ. αποτελεί το μεγαλύτερο κράτος του πλανήτη, καλύπτοντας πάνω από το ένα όγδοο της παγκόσμιας κατοικήσιμης γης. Η Ρωσία είναι η ένατη σε πληθυσμό χώρα παγκοσμίως, με 146.793.744 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2019. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μόσχα. Η επίσημη γλώσσα είναι τα ρωσικά και νόμισμα τα ρούβλια. svg%3E

  • Η Ρωσική Ομοσπονδία δημιουργήθηκε το 1991 και προήλθε από την αποδόμηση της Ε.Σ.Σ.Δ.. Έκτοτε, το πολίτευμά της είναι Ημιπροεδρική δημοκρατία κατά το πρότυπο του δυτικού φιλελεύθερου μοντέλου.
  • Η Ρωσία εκτείνεται τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη, με το μεγαλύτερο τμήμα αυτής να εκτείνεται στην πρώτη, πολιτισμικά όμως είναι πιο κοντά στην δεύτερη.

Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον πλανήτη, με συνολική έκταση 17.098.246 χλμ2. Στη χώρα υπάρχουν 23 Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, 40 περιοχές του προγράμματος της ΟΥΝΕΣΚΟ Άνθρωπος και Βιόσφαιρα, 41 εθνικά πάρκα και 101 εθνικοί δρυμοί. Καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης και ολόκληρη τη βόρεια Ασία. Συνορεύει με τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments