Nέα της αγοράς

ΕΕ: Επίθεση κατά της Google επειδή επιβάλει τον Google Assistant στις συσκευές της

ΕΕ: Επίθεση κατά της Google επειδή επιβάλει τον Google Assistant στις συσκευές της
ΕΕ: Ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο δημοφιλής τεχνολογικός κολοσσός. Ερευνάται το ενδεχόμενο ύπαρξης αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η Google έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο αντιμονοπωλιακών αγωγών της Ευρώπης (ΕΕ) και των ΗΠΑ, πληττόμενη με υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, η τεχνολογική εταιρεία τίθεται ξανά στο στόχαστρο της ΕΕ και πιο συγκεκριμένα ο στόχος είναι η υπηρεσία Google Assistant.

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει εάν η Google εξαναγκάζει τους συνεργάτες – κατασκευαστές συσκευών (OEMs) να εγκαταστήσουν την υπηρεσία Google Assistant ως τον προεπιλεγμένο φωνητικό βοηθό και εάν τους εμποδίζει να συμπεριλάβουν αντίστοιχες ανταγωνιστικές υπηρεσίες στις συσκευές τους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι επακόλουθη των παρατηρήσεων των αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ που αμφισβητούσαν την κυριαρχία των Alexa, Siri και Google Assistant στην Ευρώπη.

Η Κομισιόν ζητά από τους κατασκευαστές των συσκευών να παράσχουν στοιχεία σχετικά με αυτές τις αντί-ανταγωνιστικές πρακτικές. Οι ρυθμιστικές αρχές μελετούν επίσης εάν οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο φωνητικούς βοηθούς ταυτόχρονα ενώ παραμένει ένα άλυτο ερώτημα, εάν η Google κάνει κατάχρηση της διαδικασίας πιστοποίησης για νέες συσκευές για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα της.

Google

Ένας εκπρόσωπος της Google ανέφερε στο Reuters:

Οι κατασκευαστές μπορούν να επιλέξουν ποιοι φωνητικοί βοηθοί θα εγκατασταθούν στις συσκευές τους και οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν ποιους βοηθούς θα χρησιμοποιήσουν και θα εγκαταστήσουν.

H Google Inc. είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 1998 και ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.

H Google Inc. είναι μια από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται GooglePlex.

Οι 10… εντολές της Google

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν:

  • Αφοσίωση στον χρήστη και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.
  • Είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα πραγματικά πολύ καλά.
  • Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.
  • Η δημοκρατία στο διαδίκτυο λειτουργεί.
  • Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο σας, για να πάρετε μια απάντηση.
  • Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό.
  • Πάντα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω.
  • Η ανάγκη για πληροφορίες ξεπερνάει όλα τα σύνορα.
  • Μπορείτε να είστε σοβαροί και χωρίς κοστούμι.
  • Το τέλειο από μόνο του δεν είναι αρκετά καλό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments