Τεχνολογία

Google Pay: H εφαρμογή διαθέσιμη στην Ελλάδα

Google Pay: H εφαρμογή διαθέσιμη στην Ελλάδα
Google Pay: Πληρώστε ακόμα και με το ρολόι σας.

Το Google Pay ήταν μέχρι πρότινος διαθέσιμο στην Ελλάδα μόνο ως υπηρεσία και συνεργαζόμενο με εφαρμογές τρίτων έδινε τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών στους χρήστες.

Τώρα, γίνεται διαθέσιμη πλέον ως εφαρμογή στα Android κινητά στην Ελλάδα. Μπορείτε να την κατεβάσετε από το Google Play Store και να προσθέσετε τις κάρτες σας για να πραγματοποιείτε ανέπαφες συναλλαγές, όχι μόνο με το κινητό σας αλλά και με το smartwatch σας, αν διαθέτει λειτουργικό Google Wear OS.

Google: Λόγω της διαμάχης με την Epic Games.

Η Google πλήρωσε κρυφά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τους προγραμματιστές παιχνιδιών για να τους εμποδίσει να ξεκινήσουν παιχνίδια εκτός του Play Store, σύμφωνα με μια νέα καταγγελία στην αντιμονοπωλιακή αγωγή που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της Epic Games και της Google.

Tο Project Hug

Το πρόγραμμα «Project Hug» της Google – που αργότερα ονομάστηκε «Apps and Games Velocity Program» – ήταν μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιρροή της Epic, ξοδεύοντας «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μυστικές συμφωνίες με πάνω από 20 κορυφαίους προγραμματιστές».

Το 2018, η Epic Games κυκλοφόρησε το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite για Android. Η Epic Games όμως κυκλοφόρησε το παιχνίδι αποκλειστικά εκτός του Google Play Store. Αυτό σήμαινε ότι οι παίκτες έπρεπε να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα εγκατάστασης απευθείας από τον ιστότοπο της Epic Games για να μεταφέρουν το παιχνίδι στο τηλέφωνό τους. Η Epic Games με αυτή την ενέργεια επιθυμούσε να αποφύγει την παρακράτηση του 30% από την Google. Ωστόσο, το Fortnite κυκλοφόρησε στο Play Store τον Απρίλιο του 2020.

Το Fortnite δεν έμεινε για πολύ στο Play Store, καθώς η Google, αντιλαμβανόμενη ότι η Epic είχε βρει έναν νέο τρόπο πληρωμής που παράκαμπτε το Play Store, το απέσυρε τον Αύγουστο του 2020. Σημειώνεται ότι η Apple έκανε το ίδιο με το Fortnite για iOS, γεγονός που οδήγησε την Epic Games να μηνύσει και τις δύο εταιρείες. Προηγούμενα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από τη νομική μάχη μεταξύ της Epic και της Google αποκάλυψαν ότι η Google χαρακτήρισε τη μέθοδο της Epic για την παράκαμψη του Play Store ως «μόλυνση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments