Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0: Στραβοπάτημα στην πρεμιέρα για τους ερυθρόλευκους

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0: Στραβοπάτημα στην πρεμιέρα για τους ερυθρόλευκους
Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0: Ο Ολυμπιακός πολιόρκησε μέχρι το τελευταίο λεπτό την εστία των φιλοξενούμενων δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος απόψε. Παρά την πίεση και τις ευκαιρίες που δημιούργησε, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης, με τον Ατρόμητο να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής. Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0: Αναλυτικά η αναμέτρηση.

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0: Οι Ερυθρόλευκοι στο δεύτερο ημίχρονο «βομβάρδισαν» την εστία του Πίριτς, πίεσαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο της νίκης.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν την ασφυκτική πίεση που άσκησαν οι Πειραιώτες στα καρέ του Ατρομήτου, με τον Ολυμπιακό να κάνει 18 τελικές, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 4. Πραγματική πολιορκία από τους Ερυθρόλευκους, που τους έλειψε μόνο το γκολ. Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0

Δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, με τον Ατρόμητο να κρατάει το μηδέν και τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 0-0: Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Καρμπόβνικ, Σισέ, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά ήταν στα χαφ, τους Βαλμπουενά και Ρόνι Λόπες στα δύο άκρα και τους Τικίνιο και Ελ Αραμπί στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά, ο Ανχελ Λόπεθ ξεκίνησε τον Ατρόμητο με 4-2-3-1, έχοντας στην 11άδα τους: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας, Κ. Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Καρτάλης, Κλωναρίδης, Μουνίθ και Κουλούρης.

Ευκαιρίες με Τικίνιο και Κουλούρη

Μετά τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 8’ με τον Τικίνιο. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Βραζιλιάνος μπήκε στη φάση, έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Πίριτς, σούταρε με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έπεσε και μπλόκαρε. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Βατσλίκ είπε «όχι» στον Κουλούρη, με τον Τσέχο να κάνει μια σπουδαία απόκρουση. Ο Καστεγιάνο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο διεθνής επιθετικός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν.

Πίεσε ο Ολυμπιακός Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0

Στο 15’ ο Σισέ «τρύπωσε» στην περιοχή του Ατρομήτου, μετά την εκτέλεση φάουλ του Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα και ο Πίριτς μπλόκαρε. Στο πρώτο 20άλεπτο η κατοχή της μπάλας ήταν στο 65%-35% υπέρ του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους να απειλούν ξανά στο 25’. Ο Τικίνιο κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, έκλεψε, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ελ Αραμπί ήταν ένα… τσακ πίσω και δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.  Δύο λεπτά μετά τη φάση του Τικίνιο ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Μουνίθ. Ο Ισπανός βρήκε χώρο, σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πήρε φάλτσα και αφού χτύπησε στη συμβολή των δοκών του Βατσλίκ, στη συνέχεια έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να βρουν τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Είτε με εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, είτε με μπαλιές προς τους Τικίνιο και Ελ Αραμπί. Η πίεση που άσκησαν οι Ερυθρόλευκοι όμως αναχαιτίστηκε από τους παίκτες του Ατρομήτου, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Χένρι Ονιεκούρου στη θέση του Ρόνι Λόπες. Από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους οι Ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, με τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου να περιμένουν στο δικό τους μισό.

Στο 62’ ο Ονιεκούρου έστρωσε στον Ρέαμπτσιουκ, ο Μολδαβός μπακ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Σισέ έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πίριτς.

Αλλαγές και ευκαιρίες

Στο 67’ ο Ονιεκούρου έστρωσε Εμβιλά, αυτός σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τους Ανδρούτσο και Κούντε στις θέσεις των Καρμπόβνικ και Μπουχαλάκη. Ο τεχνικός του Ατρομήτου απάντησε με τον Μπεντινέλι στη θέση του Κλωναρίδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments