Πολιτική

Μητσοτάκης από Δαμάσι: Θέλουμε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά

Μητσοτάκης από Δαμάσι: Θέλουμε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά
Μητσοτάκης από Δαμάσι: Στο νεόκτιστο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου βρέθηκε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται πάντα κοντά σε κάθε πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος. Το πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Και αυτήν τη δέσμευσή μας κάθε μέρα που περνά θέλω να την κάνουμε πράξη». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το νεόκτιστο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου, που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ τεσσάρων μηνών αφότου ο μεγάλος σεισμός έπληξε την περιοχή, ξεναγήθηκε στις αίθουσες και παρακολούθησε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή, με χειροκροτήματα από γονείς, μαθητές και τους κατοίκους του χωριού που βρέθηκαν στον χώρο του δημοτικού σχολείου. Ο πρωθυπουργός, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης ενδυναμώνονται με τη συνέπεια λόγων και έργων. Μητσοτάκης από Δαμάσι

Μητσοτάκης από Δαμάσι: Τι είπε για την ανέγερση του νέου σχολείου

«Είναι μία ξεχωριστή στιγμή και με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι μαζί σας εδώ στο Δαμάσι για να εγκαινιάσουμε το καινούργιο σχολείο, το οποίο πράγματι καταφέραμε να κατασκευάσουμε σε χρόνο ρεκόρ μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών ενδυναμώνονται όταν υπάρχει συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Και είμαι χαρούμενος διότι καταφέραμε αυτήν τη δέσμευση, την οποία δώσαμε στους δημότες του Δαμασίου, κυρίως στα παιδιά, στους γονείς, στους διδάσκοντες, να την κάνουμε πράξη», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι το κράτος αντέδρασε έγκαιρα και κατάφερε όντως, σε ταχύτητες ασυνήθιστες για το ελληνικό Δημόσιο, «να είμαστε έτοιμοι όπως είχαμε δεσμευτεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς». Όχι απλά κατασκευάζοντας ένα ακόμα σχολείο -όπως είπε- αλλά ένα σχολείο υπόδειγμα για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται όλα τα σχολεία από εδώ και στο εξής.

«Ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον, με υψηλή ενεργειακή απόδοση, με θέρμανση και ψύξη, με αίθουσα πολλαπλών χώρων, ένα σχολείο κόσμημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου, μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εξ ολοκλήρου αυτό το υπερσύγχρονο σχολείο», επεσήμανε.

Μητσοτάκης από Δαμάσι: Θέλω κάθε παιδί να έχει ίσες ευκαιρίες

«Το σημαντικό για μένα, ως πρωθυπουργός, είναι ότι θέλω κάθε παιδί σε αυτήν τη χώρα που μπορεί να φοιτά σε ένα σχολείο όπως το σχολείο του Δαμασίου στην ελληνική περιφέρεια να γνωρίζει ότι έχει τις ίδιες ευκαιρίες με οποιοδήποτε άλλο Ελληνόπουλο να διακριθεί», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις ιδιαίτερες προκλήσεις λόγω του κορονοϊού και κάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Φέτος, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την επιπρόσθετη πρόκληση του κορωνοϊού. Θέλουμε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά. Και για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να τηρούνται πλήρως τα μέτρα τα οποία μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Να φοράμε τις μάσκες μας, να κρατάμε τις αποστάσεις, να κάνουμε τα συχνά τεστ μας έτσι όπως μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί, προκειμένου να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο, που δεν είναι άλλος από το σχολείο», υπογράμμισε. Μητσοτάκης από Δαμάσι

«Φτιάξατε ένα σχολείο κόσμημα»

Ο διευθυντής του σχολείου, Γρηγόρης Λέτσιος, που έβγαλε με ασφάλεια -μαζί με τους δασκάλους- τα παιδιά από τις τάξεις την ώρα του σεισμού στις 3 Μαρτίου, χαρακτήρισε «κόσμημα» το νέο σχολείο και θυμήθηκε όσα έγιναν μέσα σε λίγους μήνες, αλλά και τη συνομιλία που είχε εκείνη την ημέρα, μετά τον σεισμό, με τον κ. Μητσοτάκη: «Κύριε πρωθυπουργέ, στις 3 του Μάρτη είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία και μου είπατε επί λέξει: “κύριε διευθυντά, εφόσον όλα πάνε καλά, το συντομότερο δυνατόν θα έχετε νέο διδακτήριο”. Χάρηκα εκείνη την ημέρα, αλλά σήμερα πετάω από τη χαρά μου πραγματικά, όταν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σε 3,5 μήνες, δημιουργήθηκε αυτό το κόσμημα. Δεν χτίσαμε απλά ένα σχολείο κύριε πρωθυπουργέ. Χτίσαμε το σχολείο».

Μητσοτάκης: Τι του είπε ο δήμαρχος Τυρνάβου

Επιπλέον, ο δήμαρχος Τυρνάβου, στον χαιρετισμό του, μίλησε και για την ολόπλευρη στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού: «Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον κύριο πρωθυπουργό για τη στήριξη που μας παρείχε σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που περάσαμε στον σεισμό. Το κράτος ήταν εδώ και ήταν από την πρώτη στιγμή. Από την πρώτη στιγμή ήταν εδώ η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, οι υγειονομικές υπηρεσίες, οι ψυχολόγοι από το ΘΕΨΥΠΑ, υπήρχε ο ΔΕΔΔΗΕ, υπήρχαν όλοι εδώ, μας υποστήριξαν και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους αυτών των φορέων. Υπήρχε ο στρατός, μην το ξεχάσουμε, που πραγματικά μας στήριξε πάρα πολύ και μας έδωσε και το σχολείο στον Τύρναβο που πήγαν πέρυσι τα παιδιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments