Ελλάδα

Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ δύο παρόμοια χτυπήματα

Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ δύο παρόμοια χτυπήματα
Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας: Πέρα από τη Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής, έρευνες για το περιστατικό διεξάγει και η Αντιτρομοκρατική.

Οι διωκτικές αρχές έχουν αναλάβει δράση προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο άνδρες, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστο χρόνο αφαίρεσαν περίπου 13.000 ευρώ από τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως, στην «καρδιά» της Αθήνας, το πρωί της Τρίτης. Όλες οι τελευταίες πληροφορίες από την ληστεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας: Οι δράστες φέρεται να φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, με έναν δραπέτη αντιεξουσιαστή να βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας

Όπως εκτίμησε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, στο κέντρο της Αθήνας έχουν δράσει και άλλοι επίδοξοι ληστές ή και τρομοκράτες, κάτι που ενδεχομένως διακρίνεται από τη μεθοδολογία της δράσης τους και τα «γαλλικά» κατά των τραπεζικών υπαλλήλων.

Γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, πέρα από τη Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής, έρευνες για το περιστατικό διεξάγει και η Αντιτρομοκρατική.

Μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί δέκα άτομα στη ΓΑΔΑ, τα οποία όμως αφέθηκαν ελεύθερα.

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. εκτίμησε ότι μάλλον πρόκειται για επίθεση που θα ενισχύσει τα ταμεία από τρομοκρατικές ομάδες στο μέλλον, ενώ προειδοποίησε ότι έρχεται «θερμός χειμώνας».

Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας: Οι δύο ύποπτοι που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πιθανοί δράστες της ληστείας θεωρούνται ένας δραπέτης αντιεξουσιαστής και ένας ποινικός.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας ληστείες από το συγκεκριμένο δίδυμο ανδρών -οι οποίοι φέρεται να γνωρίστηκαν στις φυλακές – σε Κουκάκι, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Η ΕΡΤ, μάλιστα, δημοσιοποίησε φωτογραφία από τη ληστεία στη Μεταμόρφωση, η οποία έγινε πριν λιγότερο από έναν μήνα, στις 18 Αυγούστου. Ο δράστης εκείνης της ληστείας παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με έναν εκ των δραστών με αυτήν στην οδό Μητροπόλεως.

Ο πρώτος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας όπλων και για ληστείες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είχε φυλακιστεί, αλλά είχε πάρει άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ στις φυλακές. Έκτοτε, διαφεύγει των αρχών για αρκετό χρονικό διάστημα. Θεωρείται ότι οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν από χαρακτηριστικό τατουάζ που φέρει. Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας

Οι δράστες φορούσαν μάσκες για τον κορωνοϊό. Ο ένας ήταν ντυμένος με καφέ σορτσάκι και μαύρη μπλούζα, χακί καπέλο και ήταν μέτριου αναστήματος. Ο δεύτερος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φορούσε γκρι βερμούδα και μακρυμάνικη καφέ μπλούζα και είχε ένα τατουάζ στο πόδι. Σύμφωνα με τον Θανάση Κατερινόπουλο, μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των τραπεζών. Οι υπάλληλοι της τράπεζας ανέφεραν επίσης ότι ο ένας είχε γυαλιά μυωπίας και ο δεύτερος ηλίου.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους, ενώ έχουν στη διάθεσή τους και εξετάζουν βίντεο από κλειστό κύκλωμα καταγραφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments