Τεχνολογία

Get Digital από το Facebook: Ένα χρήσιμο εργαλείο για μαθητές και γονείς με την επιστροφή στο σχολείο

Get Digital από το Facebook: Ένα χρήσιμο εργαλείο για μαθητές και γονείς με την επιστροφή στο σχολείο
Get Digital από το Facebook: H πλατφόρμα Get Digital είναι εδώ για να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σε μαθητές, γονείς αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που κάθε χρόνο σηματοδοτεί την επιστροφή στο σχολείο για τους μαθητές όλου του κόσμου.

Get Digital από το Facebook: Με την έναρξη του σχολικού έτους, το Facebook γίνεται στα χέρια των νέων βασικό μέσο διάδρασης και κοινωνικοποίησης, αφού πολλοί μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνδεθούν διαδικτυακά με τους νέους τους συμμαθητές, συχνά προτού καν συναντηθούν στις σχολικές αίθουσες.

Πόσο ασφαλές είναι όμως το ίντερνετ σήμερα και τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν μαθητές, γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί;

Get Digital από το Facebook: Τον περασμένο Απρίλιο το Facebook παρουσίασε με επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Get Digital», ένα έργο που ως βασικό στόχο έχει την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η νέα αυτή πλατφόρμα περιλαμβάνει ολοκληρωμένους αναλυτικούς οδηγούς καθώς και χρήσιμες πηγές για την αποφυγή απειλών και κινδύνων που μπορεί κανείς να συναντήσει στο ίντερνετ.

Στα πλαίσια της παρουσίασης της πλατφόρμας στην Ελλάδα, το Facebook προχώρησε μάλιστα σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το χαμόγελο του Παιδιού», έναν αληθινά πρωτοπόρο οργανισμό στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, που ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή, εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

Get Digital από το Facebook

Μέσα από αυτήν την συνεργασία διοργανώθηκε ένας κύκλος από 5 δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια τον Απρίλιο και το Μάιο, σε μία σειρά επίκαιρων θεματικών όπως η διαδικτυακή ασφάλεια, οι τρόποι καλής συμπεριφοράς στο ίντερνετ, ο εκφοβισμός και η σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο, καθώς και οι προσπάθειες «ψαρέματος».

Get Digital από το Facebook

Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, με πάνω από 567.700 θεατές και 2.309 επισκέψεις στην ελληνική ιστοσελίδα Get Digital. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έλαβαν ενθουσιωδώς μέρος στις κατατοπιστικές συζητήσεις και ενημερώθηκαν εκτενώς για τους τρέχοντες κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδικτυακό πεδίο.

H πλατφόρμα Get Digital είναι εδώ για να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σε μαθητές, γονείς αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό που ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με τέτοιου είδους προκλήσεις στις σχολικές αίθουσες, ψηφιακές και μη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments