Πολιτική

Μπογδάνος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα νηπίων μεταναστών

Μπογδάνος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα νηπίων μεταναστών
Μπογδάνος: Η υπόθεση της δημοσιοποίησης της λίστας έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της λίστας νηπίων μεταναστών που αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ακόμη, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει απο την Κυβέρνηση τη διαγραφή του από την ΝΔ.

Μετά από αυτά, η υπόθεση προκάλεσε  την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η παρέμβαση έγκειται στη δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Έρευνα προς πάσα κατεύθυνση

Η έρευνα που στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή.

Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου. Την επίμαχη λίστα αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος επισημαίνοντας ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Μπογδάνος: Έκανε λόγο για «λάθος»

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η λίστα με τα ονόματα των μαθητών του νηπιαγωγείου κατέβηκε από το εν λόγω δημοσίευμα το οποίο παρέμεινε στο σάιτ και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, απάντησε μέσω Twitter ότι «Τα ονόματα δεν υπάρχουν στο εν λόγω δημοσίευμα» και απείλησε, μάλιστα, τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου με μηνύσεις. Οι επισημάνσεις, όμως, των χρηστών του Twitter, καθώς και τα screenshots από το ρατσιστικό δημοσίευμα στην αρχική του μορφή, υποχρέωσε, πρώτα το σάιτ, και στη συνέχεια τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, να ανασκευάσουν, κάνοντας λόγο για «λάθος».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανέφερε το πρωί της Τετάρτης, 15 Σεπτεμβρίου, στο Twitter: «Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

Μπογδάνος: Ζητά διαγραφή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. «Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει», αναφέρει συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments