Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι Έλληνας δημοσιογράφος και βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1979 στο Μαρούσι και κατάγεται από την Νάξο.Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου.Εργάστηκε στο Λονδίνο ως σύμβουλος επικοινωνίας και στην ανάπτυξη επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια μακροοικονομικών στην Σχολή Επιχειρήσεων του Λονδίνου (London Business School). Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος και να παρουσιάζει πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου 2012 έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στα Εξάρχεια από αγνώστους, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν αντιεξουσιαστές, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, απ’ όπου το ίδιο πρωί έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του. Στις 5 Ιουλίου 2017 ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο, μετά τα σχόλια που έκανε στην εκπομπή του για τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο Λουκάς Παπαδήμος χτυπήθηκε «από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού». Το 2013 εξέδωσε ποιητική συλλογή με τίτλο «ΟΝ», για την οποία δέχθηκε έντονη κριτική.

Σταδιοδρομία στην πολιτική

Το 2019 πολιτικοί της δεξιάς και δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πιθανή συνεργασία του Μπογδάνου με τη Νέα Δημοκρατία. Στις 11 Φεβρουαρίου η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, παρά την έντονη φημολογία που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα.

  • Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση φέρεται να στάθηκε σχόλιο του Μπογδάνου στο Twitter, σχετικά με πιθανή είσοδο «τανκς» στην ΕΡΤ, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία σχημάτιζε κυβέρνηση.
  • Συγκεκριμένα, ο Μπογδάνος απάντησε σε άλλον χρήστη που τον ρωτούσε τι θα πράξει η ΝΔ στο μέλλον, ενώ αργότερα ισχυρίστηκε ότι «απάντησα εντελώς εσφαλμένα».
  • Στις 31 Μαΐου 2019 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών στις βουλευτικές εκλογές του 2019.
  • Εξελέγη βουλευτής με 24.733 ψήφους.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος σχετικές ειδήσεις: