Αθλητισμός

ΑΕΚ: Επίσημα στα κιτρινόμαυρα ο Μοχαμαντί

ΑΕΚ: Επίσημα στα κιτρινόμαυρα ο Μοχαμαντί
Παίκτης της ΑΕΚ και με τη βούλα ο Ιρανός αριστερός μπακ Μιλάντ Μοχαμαντί.

Με την απόκτηση του Μιλάντ Μοχαμαντί ολοκλήρωσε η Ένωση τις φετινές της μεταγραφές, προσθέτοντας ακόμα μία λύση στη φαρέτρα του Μιλόγεβιτς για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Το παρατσούκλι που μαρτυρά ταχύτητα

Στο Ιράν το παρατσούκλι που του έχουν “κολλήσει” οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου είναι το “Mig Mig” το οποίο προέρχεται από το καρτούν “Coyote και ο Road Runner”, δύο δηλαδή χαρακτήρες της σειράς κινουμένων σχεδίων “Looney Tunes”.

Το συγκεκριμένο παρατσούκλι επιλέχθηκε για να αναδείξουν την ταχύτητα που διαθέτει, ως ένα από τα φυσικά του προσόντα. Εκτός αυτού είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση για ακραίος αμυντικός με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, αλλά και αρκετά καλή προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα.

Γι’ αυτό το λόγο έχει χρησιμοποιηθεί 20 φορές ως αριστερός μεσοεπιθετικός και 38 ως αριστερός εσωτερικός μέσος. Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με τον Χατζισαφί, ωστόσο είναι καλύτερος στο ανασταλτικό κομμάτι.

Στα αρνητικά του είναι η αδυναμία του στα τελειώματα αλλά και στην τελική πάσα. Γι’ αυτό στην καριέρα του έχει κινηθεί σε ρηχά νερά μέχρι στιγμής. Σε συλλογικό επίπεδο έχει 6 γκολ σε 198 συμμετοχές, ενώ έχει συμβάλλει σε 14 γκολ των ομάδων ( είτε απευθείας ασίστ ή από κερδισμένο πέναλτι και επίτευξη τέρματος έπειτα από δική του αποτυχημένη προσπάθεια).

Η πορεία του μέχρι τη Γάνδη

Σε επίπεδο ανδρών έπαιξε για πρώτη φορά με την Ραχ Αχμάν για δύο σεζόν, όπου αγωνίστηκε σε 47 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό ένα γκολ και μια ασίστ.

Αν και είχε πενταετές συμβόλαιο, αποχώρησε μετά από δυόμιση σεζόν με μεταγραφή για λογαριασμό της Αχμάτ Γκρόζνι, έναντι 300 χιλιάδων ευρώ. Οι Ρώσοι στάθηκαν τυχεροί, καθώς ο Μοχαμαντί ήθελε να πάρει μεταγραφή για τη Στουρμ Γκρατς, όπου πήγε για δοκιμαστικά αλλά ο τότε προπονητής της Ραχ Αχμάν, Φαρχάντ Καζέμι, αρνήθηκε να τον παραχωρήσει.

Στην Αχμάτ Γκρόζνι είχε τον πιο πλούσιο απολογισμό, καθώς έμεινε εκεί για μια τριετία (2016-19). Εκεί σε 82 συμμετοχές είχε απολογισμό τρία γκολ και έξι ασίστ. Μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του και παρά το ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων, κατέληξε στη Γάνδη. Μάλιστα στην πρώτη του σεζόν στη Ρωσία συμπεριλήφθηκε στη λίστα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments