Οικονομία

Φοιτητικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα – Αυτές είναι οι προθεσμίες

Φοιτητικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα – Αυτές είναι οι προθεσμίες
Φοιτητικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το φοιτητικό επίδομα όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι - δικαιούχοι που δεν υπέβαλλαν αίτηση έως σήμερα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους έως και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το φοιτητικό επίδομα όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι που δεν υπέβαλλαν αίτηση έως σήμερα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους έως και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος https://stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Επεκτείνεται και σε 28.000 σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ

Την επέκταση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος και σε σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ προανήγγειλε μεταξύ άλλων μέτρων στήριξης στην 85η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στη ΔΕΘ τόνισε πως θα επεκταθεί και σε 28.000 επιπλέον σπουδαστές που αφορά τα δημόσια ΙΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ο πρωθυπουργός: Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται τώρα και στους 28.000 σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ. Η επαγγελματική κατάρτιση σταματά έτσι να είναι ο φτωχός συγγενής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το παιδί που φοιτεί μακριά από το σπίτι του, θα ενισχύεται με 1.000 ευρώ ετησίως, όσο διαρκούν οι σπουδές του, είτε φοιτεί σε δημόσιο ΙΕΚ, είτε σε πανεπιστήμιο.”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments