Οικονομία

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Επεκτείνεται και σε 28.000 σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Επεκτείνεται και σε 28.000 σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Την επέκταση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος και σε σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ προανήγγειλε μεταξύ άλλων μέτρων στήριξης στην 85η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Την επέκταση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος και σε σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ προανήγγειλε μεταξύ άλλων μέτρων στήριξης στην 85η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Μιλώντας το Σάββατο σε παραγωγικούς φορείς τόνισε πως θα επεκταθεί και σε 28.000 επιπλέον σπουδαστές που αφορά τα δημόσια ΙΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ο πρωθυπουργός: Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται τώρα και στους 28.000 σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ. Η επαγγελματική κατάρτιση σταματά έτσι να είναι ο φτωχός συγγενής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το παιδί που φοιτεί μακριά από το σπίτι του, θα ενισχύεται με 1.000 ευρώ ετησίως, όσο διαρκούν οι σπουδές του, είτε φοιτεί σε δημόσιο ΙΕΚ, είτε σε πανεπιστήμιο.”

Μηδενίζεται το ειδικό τέλος στα κινητά

“Αλλά και κάτι σημαντικό που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών κάτω των 29 ετών. Από 1ης Ιανουαρίου 2022 μηδενίζεται για εσάς το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, ώστε πλέον όλο οι νέοι να έχουν ευκολότερη και φθηνότερη πρόσβαση στην ψηφιακή πληροφορία και επικοινωνία. Με αυτό το μέτρο θα μπορείτε να ωφεληθείτε μέχρι και 20 ευρώ στον μηνιαίο λογαριασμό σας. Όσο για τους εφήβους 15-19 ετών, αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί, αποκτούν ένα ακόμη κίνητρο. Θα τους προσφέρουμε εν είδει αναγνώρισης 50 MB data στο κινητό τους» τόνισε χαρακτηριστικά από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ο πρωθυπουργός.

ΔΕΘ: 1200 ευρώ σε νέους έως 29 ετών με την πρόσληψή τους

Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε 1.200 ευρώ το μήνα σε κάθε νέο έως 29 ετών για τους πρώτους έξι μήνες από την πρόσληψή τους σε επιχειρήσεις. «Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είμαι αφελής, ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα. Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο. Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν», είπε ο πρωθυπουργός.

Αυξάνονται οι επιδοτούμενες θέσεις στα ΙΕΚ

«Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments