Ελλάδα

Άρειος Πάγος κατά αρνητών του κορωνοϊού: Ζητά άμεσες παρεμβάσεις

Άρειος Πάγος κατά αρνητών του κορωνοϊού: Ζητά άμεσες παρεμβάσεις
Άρειος Πάγος κατά αρνητών: Μετά το πλήθος των καταγγελιών, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα.

Μετά από την καταγγελία σε εκπαιδευτικούς στον Πύργο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού από γονείς, παρενέβη ο Άρειος Πάγος. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την άμεση παρέμβαση κατά των αρνητών του κορωνοϊού σε περίπτωση καταγγελιών.

Πιο συγκεκριμένα, την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων πρωτοδικών και εφετών όλης της επικράτειας ζητάει με παραγγελία του ο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών του κορονοϊού. Λινού

Τι ζητάει ο Άρειος Πάγος

Πρόκειται για αρνητές – γονείς, οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαρής ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι εν λόγω ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητάει η παρέμβαση των εισαγγελικών λειτουργών να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η ερώτηση του ΚΙΝΑΛ

Το έναυσμα για την αποστολή της παραγγελίας του κ. Ζαχαρή έδωσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

Η βουλευτής «καυτηρίασε» το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Πύργος: Δεν είναι το μόνο μέρος με αντίστοιχα περιστατικά – Τι συνέβη στον Πειραιά

Ο Πύργος όμως δεν είναι το μόνο μέρος όπου συνέβησαν αντίστοιχα περιστατικά. Τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εκπαιδευτικοί καλούνται να προσφέρουν το έργο τους σχετικά με τις επιθέσεις γονέων που αρνούνται να φορέσουν μάσκες τα παιδιά τους ή να κάνουν self test, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Ειδικότερα, η ΕΛΜΕ Πειραιά με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε γονέας αρνητής κορωνοϊού σε διευθύντρια και υποδιευθυντή Γυμνασίου στα Καμίνια, καταγγέλλει ότι τα σχολεία από τη μία είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία και από την άλλη οι εκπαιδευτικοί «οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα».

Μάλιστα η ΕΛΜΕ Περαιά τονίζει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας στις σχολικές μονάδες και φυσικά να υπάρξει μέριμνα γα την προστασία και των ίδιων εκπαιδευτικών από τέτοιου είδους περιστατικά.  Πύργος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments