Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κρούσματα: Κοντά στο να «κοκκινίσει» η περιοχή – Σε επιφυλακή κυβέρνηση και ειδικοί

Θεσσαλονίκη κρούσματα: Κοντά στο να «κοκκινίσει» η περιοχή – Σε επιφυλακή κυβέρνηση και ειδικοί
Θεσσαλονίκη κρούσματα: Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται σημαντική αύξηση κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα.
Θεσσαλονίκη κρούσματα: Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται σημαντική αύξηση κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα.

Ανησυχητικά είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχει σημαντική αύξηση στα κρούσματα.

Θεσσαλονίκη κρούσματα: Πλησιάζουν την Αθήνα

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από τα 2.126 νέα κρούσματα κορωνοϊού του τελευταίου 24ώρου, τα 369 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 341 στη Θεσσαλονίκη. Αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου μαζί με κλιμάκιο θα επισκεφτεί νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους και η ετοιμότητά τους σε περίπτωση ενδεχόμενης πίεσης. Το απόγευμα επίσης αναμένεται να γίνεται η καθιερωμένη συνεδρίαση των επιδημιολόγων, οι οποίοι θα εξετάσουν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης πλησιάζουν σε αριθμό αυτά της Αττικής, αλλά ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από το Covid-19.gov για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών κάθε περιοχής:

Αθήνα:

  • 61,50% ο κεντρικός τομέας με μια δόση και 60,67% με δύο δόσεις.
  • 70,96% ο βόρειος τομέας με μία δόση και 67% με δύο δόσεις.
  • 61,38 ο νότιος τομέας με μια δόση και 56,59 με δύο δόσεις.
Θεσσαλονίκη κρούσματα

Θεσσαλονίκη:

  • 55,52% με μία δόση
  • 51,24 με δύο δόσεις

Θεσσαλονίκη κρούσματα: Κύμα «ανεμβολίαστων» στη Βόρεια Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Ελλάδα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι 54 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι. Σε ότι αφορά τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

Θεσσαλονίκη κρούσματα: Αυξητικές τάσεις σε 14 δήμους

Σύμφωνα με το voria.gr, οι περισσότεροι από τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης εμφανίζουν ανοδικές τάσεις στους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως δείχνει η εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους δημάρχους.

Η μεγαλύτερη αύξηση αριθμητικά εμφανίζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, που επέστρεψε στα αριθμητικά δεδομένα προ τριών εβδομάδων. Αρκετοί είναι οι δήμοι με σταθερό αριθμό ενεργών κρουσμάτων επί περίπου ένα δίμηνο και με διακυμάνσεις μεταξύ πέντε και δέκα κρουσμάτων πάνω ή κάτω από εβδομάδα σε εβδομάδα. Λίγοι δήμοι κατόρθωσαν να εμφανίσουν και την προηγούμενη εβδομάδα μειωμένα κρούσματα, χωρίς η μείωση πάντως να είναι ενδεικτική τάσης βελτίωσης.

Από την άλλη πλευρά, πιο καλή είναι η κατάσταση στο ζήτημα των νοσηλειών σε όλους τους δήμους, καθώς κυμαίνεται περίπου στο 10%. Ως εκ τούτου, το σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία δεν επιβαρύνονται σημαντικά, σε μια περίοδο που αναμένεται έξαρση της πανδημίας από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments