Διεθνή

Economist: Η Μέρκελ «μάδησε» το μέλλον της Γερμανίας

Economist: Η Μέρκελ «μάδησε» το μέλλον της Γερμανίας
Economist: Η καγκελάριος αποχωρεί σε λίγες ημέρες από την εξουσία της Γερμανίας και το βρετανικό περιοδικό πραγματοποιεί μία αποτίμηση της «κληρονομιάς» της.

Με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια αναφέρεται στην καγκελάριο Μέρκελ το γνωστό βρετανικό περιοδικό «Economist», σε έκθεσή του για την αποτίμηση του έργου που αφήνει πίσω της.

«Η Μέρκελ «μάδησε» το μέλλον της Γερμανίας»

«Η Μέρκελ «μάδησε» το μέλλον της Γερμανίας», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό «Economist», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», κάνοντας μία αναδρομή στην οικονομική κατάσταση της Γερμανίας όταν η «Mutti» (μαμά) ανέλαβε την Καγκελαρία στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης. Welt

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Λίγες εβδομάδες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της Άνγκελα Μέρκελ το φθινόπωρο του 2005, το σεβαστό σε παγκόσμιο επίπεδο βρετανικό επιχειρηματικό περιοδικό «Economist» εκθείαζε την «εκπληκτική» οικονομική δύναμη της Γερμανίας, γράφει η Bild.

«Τώρα, 16 χρόνια αργότερα, οι ειδικοί παρουσίασαν ένα ενδεκασέλιδο «stress test». Ο θαυμασμός έχει δώσει τη θέση του σε μεγάλη απογοήτευση».

Το βρετανικό περιοδικό αποδομεί την πολιτική της Μέρκελ, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild. Ο «Economist» ξεκινά το άρθρο του με δηλώσεις της Μέρκελ το 1997.

Τότε ήταν ένα φρέσκο πρόσωπο στην πολιτική, υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ, που εξήρε την αναγκαιότητα δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Οι συνάδελφοί της στο συνέδριο άκουγαν με προσοχή την μελλοντική Καγκελάριο της Γερμανίας να λέει ότι αδρανώντας στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, το μόνο που θα έχουμε είναι υψηλότερο κόστος.

«Οι κίνδυνοι να αποτύχουμε, όπως προειδοποιούσε, περιλαμβάνουν την πείνα, την ξηρασία και τη μαζική μετακίνηση προσφύγων». Economist

«Τα τότε λεγόμενά της δείχνουν μία αντίφαση στα όσα έπραξε στη διάρκεια της 16χρονης «βασιλείας» της, η οποία θα λήξει μόλις σχηματιστεί ένας νέος συνασπισμός μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου», σχολιάζει το βρετανικό περιοδικό και προσθέτει:

«Από τη μια πλευρά, είναι η επιμελής επιστήμονας που πολιτεύτηκε, ευλογημένη με την ικανότητα να κατανοεί περίπλοκα ζητήματα και να εξηγεί τις συνέπειές τους. Από την άλλη, είναι μία πολιτικός που διστάζει να παλέψει για να μετατρέψει την ανάλυση σε δράση».

Economist

«Επί 25 χρόνια, η Γερμανία εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα -κατά κεφαλήν- από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε και βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα για το 44% της ηλεκτρικής της ενέργειας. Όταν οι παλιές δηλώσεις της Μέρκελ έκαναν το γύρο του Διαδικτύου, η ίδια αναγκάστηκε στην τελευταία ετήσια συνέντευξη Τύπου ως καγκελάριος, να παραδεχτεί ότι απέτυχε να ενεργήσει αποφασιστικά για την κλιματική αλλαγή», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments