Τεχνολογία

Android 12 νέα: Καινοτόμες λειτουργίες για τους χρήστες

Android 12 νέα: Καινοτόμες λειτουργίες για τους χρήστες
Android 12 νέα: Η Google δίνει στο ευρύ κοινό νέες λειτουργίες που ήταν διαθέσιμες μόνο με το Google Pixel.

Τα νέα για τους χρήστες των Android είναι πολύ καλά, καθώς θα έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες που υπήρχαν μόνο στο Google Pixel. Τα παραπάνω στοιχεία αναμένονταν να έρθουν μαζί με την επίσημη έκδοση του Αndroid 12 που θα βγει από την έκδοση bet και θα γίνει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Η Google αποφάσισε να δώσει σε όλους τους Android χρήστες στοιχεία που απολάμβαναν, μέχρι σήμερα, οι κάτοχοι ενός Pixel smartphone. Ένας πλούτος χαρακτηριστικών και υπηρεσιών γίνεται διαθέσιμος στους φίλους του Android.

Ποια θα είναι τα νέα χαρακτηριστικά

Αρκετά είναι τα νέα χαρακτηριστικά που γίνονται διαθέσιμα στο Android, όπως είναι το Heads Up που προειδοποιεί τον κάτοχό του, εάν περπατά και έχει στραμμένο το βλέμμα στην οθόνη, η πρόσβαση στον κλειδωμένο φάκελο του Google Photos, όπως και οι δυνατότητες αντιγραφής και επικόλλησης μέσω Gboard. Ειδικότερα, το Gboard μπορεί να κάνει αντιγραφή και επικόλληση σε πολλά είδη αρχείων, όπως είναι τα screenshots, οι διευθύνσεις email, κείμενα και άλλα. Μάλιστα, όλες οι συσκευές που τρέχουν Android 11 και ανώτερο θα μπορούν να αποκτήσουν το στοιχείο του Smart Compose που είχαμε δει στο Google I/O.

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το Switch Access, το οποίο επιτρέπει τον χειρισμό της συσκευής με την χρήση της μπροστινής κάμερας, με κίνηση των ματιών. Το Project Activate ενισχύει τις δυνατότητες αυτές με αναγνώρισης εκφράσεων του προσώπου και κινήσεων του ματιού. Προφανώς, αυτά τα στοιχεία προορίζονται προς χρήση από ανθρώπους με προβλήματα κινητικά και άλλα.

Τα παιχνίδια που θα το υποστηρίζουν θα εμφανίζουν το εικονίδιο της αστραπής δίπλα στο κουμπί Install

Η εταιρεία πήρε αυτήν την απόφαση διότι διαπίστωσε πως οι περισσότερες ακυρώσεις στα downloads παιχνιδιών οφείλονται στο γεγονός ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί το download , ενημερλωνεί το wifinews.

Με το «Play as you download» ευελπιστούν ότι θα διορθωθεί η κατάσταση, δίνοντας στον χρήστη πρόσβαση και συνεχίζοντας το download στο background. Το «Play as you download» θα υποστηρίζεται μόνο από το Android 12, αλλά το ευχάριστο είναι πως οι developers δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να προσδώσουν τη δυνατότητα στα games τους.

Εξάλλου, στο Android 12 θα δούμε και ένα νέο Game Dashboard για γρήγορη πρόσβαση σε διάφορες χρήσιμες λειτουργίες όπως εγγραφή της οθόνης και ενεργοποίηση του do not disturb.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments